Saltenposten A/S

Saltenposten

Tjener seg rik på salg av kosmetikk og slankeprodukter

PENGER. Benita Hansen har publisert en lang rekke innlegg der hun viser hvor mye penger hun tjener på å selge It Works-produkter som omfatter blant annet kosemtikk og slankeprodukter. Foto: Skjermdump

Benita Hansen har blitt en av toppselgerne til selskapet It Works på verdensbasis. Nå oppgir hun selv at månedslønnen ligger på rundt 300.000 kroner i måneden.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2019 kl 21:45

Benita Hansen har på under et år gjort nettverkssalg av kosmetikk og slankeproduketer for selskapet It Works til levebrød. Og det til gangs. I en statusoppdatering 6. mai forteller Hansen selv om sine store inntekter.

- Jeg investerte 1.127 kroner i august. Lite visste jeg at de på sju måneder skulle være omgjort til en månedsinntekt på nærmere 300.000 kroner, skriver Hansen.

Superselgeren er rangert som Presidential Diamond i It Works-systemet, som innebærer at hun er på nest høyeste nivå og er en av de 0,1 prosent høyest rangerte selgerne totalt.

STORE PENGER. Her avslører Benita Hansen at hun tjener tett på 300.000 kroner i måneden. Foto: Skjermdump

Ingen kommentar

- Det ønsker jeg ikke å kommentere til deg etter den forrige saken du laget, sier Benita Hansen til Saltenposten.

Hansen referer til to kommentarer i Saltenposten der undertegnede blant annet stilte spørsmål ved den dokumenterte effekten av produktene og om It Works er et pyramidespill. Her kan du lese den første, og her kan du lese den andre kommentaren.

Lotteri- og stiftelsestilsynet har fått tips om selskapet, men har ikke gransket virksomheten. Se svarene deres i slutten av artikkelen.

Saltenposten har ingen mulighet til å ettergå inntekten til Hansen før skattelisten er klar, men har ingen grunn til å tvile på at de store pengesummene stemmer.

Allerede i november fikk hun skryt av selgere lengre opp i systemet for sine gode resultater.

Får skryt

- Jeg er så begeistret for å kunne annonsere at Benita Hansen akkurat ble forfremmet til å bli "Diamond Leader", skriver Susan Wade på Facebook.

Wade oppgir selv å være en av de ti best betalte i It Works-systemet, og forteller i samme innlegg at Hansen har fått en bonus på 65.250 kroner.

VIKTIG. It Works har ifølge Benita Hansen sikret henne og familien økonomisk. Foto: Skjermdump

- Dette er stort, skriver Wade videre.

Allerede i september hadde Hansen gått opp fra begynnernivået som "distributor" til å bli forfremmet til første leder-tittel som kalles "Ruby" og som er nivå tre i systemet som totalt har ni nivåer.

Da kunngjorde selgeren Hege Harestad som først fikk Hansen med, at hun kunne få en bonus på 8.700 kroner i september.

- Det er så utrolig gøy å se deg vokse!, skrev Harestad på Facebook.

Sikrer stabil inntekt

Veksten har fortsatt i en forrykende tempo for Benita Hansen. Allerede 1. november kunne hun meddele at hun hadde fått to bonuser på til sammen 106.000 kroner i tilegg til lønnen.

- Jeg begynte å prøve produktene i slutten av juli selv. Allerede første uken i august visste jeg at dette var det riktige for meg, min kropp og min hverdag, skriver Hansen i innlegget.

Hun oppfordrer også andre til å hive seg med for å nå sine mål, uansett om det er snakk om vektnedgang, vektkontroll, oppstramming, økt energinivå eller en friskere og sunnere hud. Hun annonserer også at hun har fem ledige plasser i teamet sitt.

PAR. Benita Hansen og Jørn Eliassen gjør seg gode penger på It Works. De to har gjort stor suksess med VIPhuset, som begynte med å selge veggord for over seks år siden. Nå selger de begge It Works-produkter. Foto: Skjermdump

- Jeg har fem startpakker til kun 240 kroner, så her lønner det seg å være først, skriver hansen.

15. november deler hun for første gang et bilde av en lønnsutbetaling, den gang på 33.693 kroner.

- For min del sikrer det vår familie med en stabil inntekt, skriver Hansen.

Supertilbud

I samme innlegg vil hun igjen ha med seg flere personer inn i selskapet.

- Har ti spesialplasser igjen, skriver Hansen.

25. november lokker hun sine Facebook-venner igjen med at kun de fem første som kommenterer får tilbudet hun har den dagen, som ligner veldig på tilbudet som kom i starten av måneden.

- Bli med og samarbeid med meg. Nå for kun 240 kroner kan du også starte din egen reise, hjelpe andre mennesker og samtidig tjene ekstra kroner rett fra mobilen din, skriver Hansen.

I tillegg til denne type innlegg har hun jevnlige oppdateringer med ulike produkter til salgs og tilbud på disse, både på sin private profil og gruppen "Helse og velvære med Benita og Jørn". I tillegg selger hun varer gjennom nettsiden nytt-liv.no.

Topp ti

Oppskriften har altså sannsynligvis gjort Hansen til en av de best betalte i Fauske kommune.

Med en månedslønn på 300.000 kroner ville hun kommet på topp ti-listen over best betalte i kommunen i 2017. I flere oppdateringer framkommer det at bonusene ofte utgjør vel så mye som lønnen.

I mars deler Hansen et innlegg der det kommer fram at en gjennomsnittlig selger på hennes nivå tjener 80.000 kroner i måneden. I samme innlegg kommer det fram at hun har fått en bonus på 217.000 kroner.

Ifølge et blogginnlegg fra en annen It Works-selger, Kami Pentecost, finnes det en rekke måter å skaffe seg bonus, det som går igjen er at selgerne må rekruttere nye selgere.

- Rekrutterer du og vedlikeholder minst 60 aktive og lojale kunder får du 3000 dollar i personlig bonus den måneden, og It Works Global betaler deg 600 dollar ekstra hver måned du er kvalifisert, skriver hun i et innlegg.

SALG. Ketokaffe og bodywrap er to populære produkter Benita Hansen selger for It Works. Foto: Skjermdump

3000 dollar er i skrivende stund over 26.000 kroner.

Ikke hatt tilsyn

På Facebook har det vært mange diskusjoner om konseptet til It Works, og hvorvidt det er lovlig Mulit-Level-Marketing(MLM) eller et pyramidespill. Regelverket sier at :

"En ulovlig pyramide oppstår når størstedelen av inntekten blir koblet til vervingen, slik at selskapets/deltakerens inntekt stammer direkte eller indirekte fra vederlaget for å delta. Inntekten er på den måten avhengig av stadig vekst av nye deltakere på lavere nivåer."

Aktørene som driver med MLM-salg trenger ingen godkjenning, er selv ansvarlig for å følge regelverket, skriver Rannveig Gram Skår i tilsynet i en epost til Saltenposten.

- Dersom vi skal foreta en vurdering av selskapet kreves det at vi oppretter tilsyn og mottar dokumentasjon fra selskapet på blant annet oppbygging, inntekter og hvor inntekter stammer fra, verdi på produkter som selges med mer, skriver Skår.


Det er ikke ført tilsyn med It Works.

Meldinger om selskapet

Men ifølge Skår har de mottatt flere henvendelser om virksomheten.

- Vi har mottatt om lag sju henvendelser om dette selskapet, i perioden februar - mai 2019, etter det vi kan se.

På nettsidene til tilsynet kan folk også ta en test for å sjekke om et selskap er en pyramide eller ikke.

- Vi kan også se at det i samme periode har vært gjennomført rundt 14 tester via vår pyramidetest på selskapet It Works, skriver Skår.

Hun understreker at de ikke har noen formening om It Works er innenfor loven.

- Vi har foreløpig ikke foretatt en vurdering av dette selskapet opp mot pyramidebestemmelsen i lotteriloven § 16. Vi kan derfor ikke si om dette er en ulovlig pyramidevirksomhet eller ikke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...