Saltenposten A/S

Saltenposten

Coops store investering på Fauske:

- Det er slike etableringer som dette vi jobber for

Kommunalsjef Trond Heimtun Foto: Linn Braseth-Gulliksen

Trond Heimtun, kommunalsjef for plan, eiendom og samfunnsutvikling i Fauske, er glad for at etableringen av nytt bakeri på Fauske nå blir en realitet.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2019 kl 22:05

FAUSKE: Som svoren Liverpool-supporter har Heimtun hatt mye å juble over denne høsten. Men som han sier det selv, at denne etableringen gikk i mål, er virkelig noe å feire for Fauske.

- Ballen gikk mellom stengene og vi får nå en av de viktigste og mest betydelige bedriftsetableringene på Fauske på mange år på plass. Det er svært, svært gledelig, og det er disse sakene vi jobber for å få så mange som mulig av, sier Heimtun.

NY TOMT. Bakeriet skal bygges i området forbi Transportindustri AS. Foto: Google Maps

Stor etablering

Coops nye bakeri blir på godt over 2000 kvadratmeter, noe som tilsvarer to ganger grunnflaten på dekket i Fauske idrettshall og vel så det.

Med over 35 nye arbeidsplasser på Fauske, kommer det til å ha ringvirkninger for byen-

- Vi håper selvsagt på tilfytting til Fauske gjennom dette, og at flere velger å etablere seg i kommunen, sier Heimtun.

Flere innbyggere betyr mer penger i kassen til Fauske kommune, og det er noe som det jobbes hardt for å relaisere.

Skoleelever

Han håper etableringen også kan få andre ringvirkninger. At det kanskje kan føre til flere elever ved Fauske videregående skole.

- Baker og konditor er spesialisert yrke som tidligere fikk deler av sin utdanning på Fauske, og behovet for nye her lokalt kan forhåpentligvis være med på å få linja til å komme opp og gå igjen sier kommunalsjefen.

Flere grunner

Fauske har noen få eiendommer igjen på Søbbesva, men det begynner å fylles opp der også. Men det skal snart frigjøres mye ny næringseiendom på Krokdalsmyra.

- Vi gjør det vi kan for å legge til rette for næring på Fauske, og har flere fordeler å by på i så måte. Det er rimelige tomter, og det er sentralt for transport ut av varer som produseres her. Begge deler var nok avgjørende for at Coop valgte å legge bakeriet her.

Tomten ble solgt til selvkost, og Coop måtte ut med rett i underkant av 200.000 kroner for den.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...