Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Synspunkt

Jeg begynner å tvile

Jeg begynner å tvile

KORT PÅ BORDET. Er alle kortene kommet på bordet i Therese Johaug-saken? Noe skurrer fremdeles. Arkivfoto: Helge Simonsen

I forrige uke ble det sluppet en bombe i norsk media. Hele Norges langrennsyndling Therese Johaug hadde levert en positiv dopingprøve.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.10.2016 kl 13:13

Det er heller ikke lenge siden Martin Johnsrud Sundby ble tatt av samme mediestorm etter å ha brukt for stor dose med astmamedisin. Han slapp imidlertid unna med to måneder suspensjon. Johaug er så langt suspendert i et par måneder. Men risikerer å bli stengt ute fra langrennssporten i flere år.

Hele Norge, og verden for den saks skyld, fikk se en gråtkvalt skiløper på direkten. Landslagslegen la seg skinnflat og trakk seg med umiddelbar virkning.

Årsaken skal være en solbrent og sprukken leppe, som har blitt behandlet med feil krem. Kremen inneholder nemlig det anabole steroidet closterbol.

Det tok ikke lang tid før støtteerklæringene dukket opp. Også som egne Facebook-grupper.

Jeg har ikke trykket på «liker» noe sted. «Alle» har regnet med at Johaug er helt uskyldig. De støtter henne uansett hva.

Media har spydd ut artikkel på artikkel. Om Johaug, leger, eksperter, jurister, apoteket i Italia, som solgte kremen og andre idrettsutøvere som reagerer med vantro. Og også intervjuer med de som slettes ikke er overrasket.

Jeg har ikke orket å lese alt. Det blir rett og slett for mye.

Jeg mener uansett at jeg har fått med meg det viktigste. Og jeg beklager å si det, Therese, men jeg vet ikke lenger om jeg tror på deg.

Det er en del som skurrer, som jeg ikke syns virker logisk i det hele tatt. Blant annet den digre advarselen som var trykket på pakken. I tillegg til advarsler på selve tuben.

Landslagslegen tabbet seg ut, men det er vel mer enn ett par øyne som har sett på tuben?

I starten ville de ikke engang si om de hadde levert fra seg både tube og pakke, eller bare tube. Alle kortene ble visst ikke lagt på bordet med en gang.

Og hva med at det gikk fire måneder hvor hun ikke ble dopingtestet i det hele tatt. Slik at man ikke med sikkerhet kan vite om den positive prøven skyldes leppe-kremen eller andre innsprøytinger.

Johaug har dessverre litt for mange odds mot seg til at man skal kunne tro at alt er helt uskyldig.

Det er lett å skylde på at andre ikke har gjort jobben sin. Men jeg mener at Johaug selv har hatt et ansvar også.En sier jo at man skal la tvilen komme den tiltalte til gode. Jeg burde i utgangspunktet ikke tro verken det ene eller det andre før det foreligger en dom.

Men jeg er nå bare et menneske jeg også, som leser andre aviser og som gjør meg opp en mening.

Jeg håper jo inderlig at den fulle og hele sannheten kommer fram til slutt. Og at Johaug faktisk er helt uskyldig og blir renvasket. Jeg vil aller helst tro det beste om folk.

Men jeg trodde jo også lenge at Lance Armstrong var en superatlet som virkelig hadde gjort comeback. I stedet var han bare en skikkelig juksemaker.

Uskyldig eller ei. Norske landslagsløpere eller idrettsutøvere for øvrig har fått en skikkelig bulk i siden. Og den kan være komplisert å få rettet på.

Det er ikke lett å bli renvasket når man først har vært oppi slike saker. Det er mange eksempler på dopingtatte idrettsutøvere som har fått i seg stoffer ved et uhell, eller «uhell».

Syklisten Contador blant annet, som sa at han hadde spist biff før en positiv dopingprøve. Det høres jo rimelig søkt ut.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Mange tårer og farvel

Forrige mandag vil jeg huske lenge.

Rolig, det vil dabbe av

I det siste er det noen tema som mer enn andre har opptatt hylekoret i sosiale medier. Dab, Rema 1000 og Mack har dominert.

På tide med noe nytt?

Om en skummer gjennom TV-guiden, kunne deler av den like greit vært fra 2007, framfor 2017.

Det er en «æpp» for alt

Det har vel aldri vært så mye hjelp å få til å gjennomføre nyttårsløftene sine.

Må det hates så mye ved tastaturet?

Asylsøkere, kvinner, politikere, kortvokste, musikere og idrettsfolk. Det er noen av gruppene som har fått kjenne på internett-hat i 2016.

Verre vær i Verret

Var været verre før?

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!