Saltenposten A/S

Saltenposten

- Ysteriet henger i en tynn tråd

I BRUK. Rune Paulsen har i flere år drevet Ysteriet kro og scene i Misvær. Men driften har gått med underskudd, og uten tilskudd klarer han ikke å holde det gående lenger. Arkivfoto: Maria Trondsen

- Videre drift av Ysteriet kro og scene henger i en tynn tråd. Nå avventer vi og håper å få en avklaring snarest.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

MISVÆR: Det er daglig leder av «kroa» i Misvær, Rune Paulsen som forteller dette.

Skuffende

Ikke alt har gått etter planen siden Ysteriet kro og scene åpnet i 2013. Seneste skudd for baugen var lite oppslutning fra bygdefolket sist jul.

- Ysteriet kro og scene var eneste stedet som hadde åpent i romjula, men det kom for få folk på våre arrangementer. Dette var svært skuffende sier Rune Paulsen, som legger til at eierne ikke kan risikere mer.

Tøft i bransjen

Rune Paulsen understreker at det er tøft for alle i denne bransjen for tiden.

- Nå venter vi svar på søknader om mer prosjektstøtte. Før vi vet svaret er det vanskelig å si noe sikkert om videre drift, sier han.

Ysteriet kro og scene har i flere år drevet med negativ egenkapital, noe Rune Paulsen mener er udramatisk.

- Vi har investert penger i teknisk utstyr, og så lenge vi klarer våre forpliktelser er dette udramatisk. Ryktene vil ha det til at vi har pantsatt både hus og hytte i dette prosjektet, men det stemmer ikke. Vi har kun pantsatt teknisk utstyr sier han.

Ny jobb

Både Rune Paulsen og kompanjong Øyvind Alstad har begynt i nye jobber.

- Vi er nå ute etter folk som kan jobbe på kjøkken og i baren når sesongen starter, dersom det blir videre drift. Videre drift henger også sammen med at bygdefolket må slutte opp om kroa, avslutter Rune Paulsen som gir et lite stikk til alle som driver festivaler.

- Det satses for mye på festivaler. Snart er det bare festivaler som får penger. Nå er det festivaler året rundt, men dersom det ikke satses på lokale klubber, vil festivalene til slutt ikke ha musikere som kan opptre.

- Det er bekymringsfullt, sier daglig leder

Holder åpent

Rune Paulsen lover å holde åpent på Ysteriet kro og scene i helgene så langt han makter, inntil det foreligger en endelig avgjørelse om videre drift.

- Når jeg ikke makter mer, holder vi stengt, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...