VEIEN SÅ LANGT. Komiteen i Salten Mat orienterte om planene for åretsmatfest på Fauske i september. Der skal folk få utforske lokalmaten fra Nordland ikke bare med snak, men med både følelse og syn i tillegg. I forgrunnen fra venstre: Trine Nøvik, Hege Ruud, Arild Bjørnbakk, Astri Jakobsen og Irene Larsen Foto: Helge Simonsen
VEIEN SÅ LANGT. Komiteen i Salten Mat orienterte om planene for åretsmatfest på Fauske i september. Der skal folk få utforske lokalmaten fra Nordland ikke bare med snak, men med både følelse og syn i tillegg. I forgrunnen fra venstre: Trine Nøvik, Hege Ruud, Arild Bjørnbakk, Astri Jakobsen og Irene Larsen

Vil lage ny matsuksess

Det jobbes hardt med å fullføre et spennende opplegg for høstens store matfest på Fauske, Salten Mat.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Tidligere denne måneden hadde arrangørene av Salten Mat invitert sine samarbeidspartnere til et forkostmøte på Fauske hotell. For når man skal snakke om mat, skal det ikke skje på tom mage.

Mer at det gode

Det var mange som var spente på hva den første utgaven av Salten Mat skulle gi av opplevelser og smaker for folk som kom innom, men spenningen gikk raskt over i jubel over et godt arrangement med mange fornøyde gjester og utstil-
lere.

- Alle som var med sist er med på nytt igjen. Det er mat festivalen skal handle om, i alle former. Men vi skal bruke lærdommen fra fjoråret og lage en enda bedre festival i år, fortalte Hege Ruud fra komiteen til møtet med samarbeidspartnere.

Når det nå satses på nytt, er det med lærdom og utvikling i siktet.

Lokalt det viktigste

Som tidligere er det et stort mål for festivalen og legge vekten på lokalmat. Alt fra de som holder på med noe hjemme, til de større produsentene.

- Vi har valgt å utvide begrepet litt, slik av vi kan få med oss hele Nordland. Det er så utrolig mye spennende og godt som lages, som vi vil ha med oss på festivalen.

Med forsking på laget

Noe av det helt spesielle som skal være med i år, er en forskningsstasjon som settes opp på kaia i samarbeid med Nord universitet.

- Her kan både barn og unge se på prosessen fra fisk i havet til ferdig mat på en tallerken. Der vil det være flere kar hvor man kan se på mye av det som er i matfatet i havet rett utenfor. Det kommer til å bli et rikt utvalg av arter, og man skal kunne prøve seg på å smake på ting man kanskje ikke hadde turt å prøve før, fortalte Ruud.

To dager

Festivalen går fredag 27. og lørdag 28. september. Området åpner klokka 13 på fredag og klokka 10 lørdag. Det skal være alle typer utstillere på plass med all den maten man måtte ønske seg. Det skal være både rekebåt og hvalbåte liggende med kaia i sentrum.

- Vi skal også gjøre mye mer ut av selve festivalområdet inne i selve undergangen ved Amfi, så det kommer til å bli bra. Som i fjor, bare enda bedre, sier Hege Ruud.

Powered by Labrador CMS