MENY. Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen tar til ordet for at flere nordmenn bør få fisk inn i sin påskemeny. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
MENY. Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen tar til ordet for at flere nordmenn bør få fisk inn i sin påskemeny.

Vil ha fisk på den norske påskemenyen

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen mener nordmenn må bli flinkere til å få fisk inn på sin påskemeny, skriver han i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

I Brasil spiser de norsk klippfisk til påske, i Japan lager de sushi av norsk laks og i Storbritannia brukes norsk torsk og hyse i fish'n'chips. Det er på tide å sette vår egen sjømat på påskemenyen, også her hjemme, skriver Ingebrigtsen.

I årets tre første måneder eksporterte vi 664.000 tonn sjømat, til en verdi av 28,6 milliarder kroner.
Til tross for koronakrisen, øker sjømateksporten, både i verdi og i volum. Det er imponerende, og et bevis på næringens formidable innsats og omstillingsvilje, skriver fiskeriministeren videre.

Tallene fra Norges Sjømatråd viser blant annet en dreining fra ferske til bearbeidede produkter. Se for eksempel på tradisjonsproduktet klippfisk som mange spiser i påsken, i blant annet Brasil og Portugal. Tendensen viser at nedstenging av restauranter fører til økt etterspørsel i dagligvarehandelen.

Eksporttallene viser at det fortsatt er stor appetitt på norsk sjømat ute i verden. Som fiskeri- og sjømatministeren er jeg stolt av alle som legger ned et verdifullt arbeid for næringen og for samfunnet. De som fortsatt drar ut på havet og på merdkanten, som står inne på fiskemottak og slakterier, de som selger sjømaten i butikk og de som får den ut i verden. Fiskeri- og sjømatnæringen er viktig for Norge fordi den skaper aktivitet og arbeidsplasser i hele landet. I tillegg er den en av næringene med størst vekstpotensial, slår Odd Emil Ingebrigtsen fast.

Powered by Labrador CMS