PÅ MØTE. Siv Anita Johnsen Brekke (H) i Fauske kommunestyre, med Ketil Skår ved siden av seg.
PÅ MØTE. Siv Anita Johnsen Brekke (H) i Fauske kommunestyre, med Ketil Skår ved siden av seg.

Vil ha færre kommunalt ansatte

(FAUSKE) - Et mer forbruk på 30-50 millioner kroner i 2020 er svært bekymringsfullt. Vi ber om forslag på ytterligere stillingsreduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Det var noe av innholdet i Siv Anita Johnsen Brekke (H) sitt forslag som fikk flertall i Fauske kommunestyre torsdag. Saken på dagsorden var økonomimelding 2 i 2020.

Skuffet

Brekke, som selv er ansatt i Fauske kommune, uttrykte skuffelsen over at en ikke klarte å ta ned flere stillinger enn det man har klart hittil i år.

- Det er svært viktig for kommunens utvikling at det oppnås kontroll på driftsutgiftene, sa hun.

Økonomisjef Kariann Sørdahl gjorde det klart at dagens situasjon ikke er bærekraftig over tid, og at den nødvendige omstillingen kommer til å bli krevende, og at den ikke lar seg effektivisere bort.

Korona

Nils Are Johnsplass, om leder helse og omsorg, der overforbruket er størst, viste til at man skulle ta ned 13 millioner kroner på drift i 2020, og har tatt ned 15 millioner.

Han forklart at koronaen har gjort at man ikke har fått til nødvendig omstilling. For eksempel skulle nattevaktstillinger bort, men de måtte over på korona-oppdrag. Dessuten har det vært nødvendig med omfattende testing av arbeidstakere utenfra, noe om er helt nødvendig for Fauskes næringsliv.

Tar tid

Arbeiderpartiet hadde et forslag som lignet Høyres. De borgerlige inviterte til samarbeid og felles forslag, men tradisjon tro i Fauske kommunestyre lyktes man ikke med det.

Hilde Dybwad (Ap) poengterte at om det kom mye negativt ut av denne debatten, så er Fauske en god kommune å bo i, og det er næringsinteresser som vil etablere seg.

- For drastisk

Per Gunnar Skotåm (Rødt) mente de borgerliges forslag var for drastisk.

- Jeg er redd for forslag som nærmest sier opp folk fra talerstolen her. Det tar tid å «snu skuta» når det gjelder økonomi. Kanskje fire fire-seks-åtte år, sa Per Gunnar Skotåm.

Powered by Labrador CMS