Saltenposten A/S

Saltenposten

VIDEO: Saltensambandet leverte latinorytmer på premierekonsert

SAMBA. Saltensambandet kledte godt de sjangrene de hadde valgt seg ut i kinosalen lørdag kveld, på sin premierekonsert dirigert av Ben Stenvold. Foto: Maria E. Trondsen

Saltensambandet og Jazzå satte lørdagsstemninga for en halvfull kinosal på Fauske.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2018 kl 23:40

FAUSKE: Nærmere hundre musikkglade valgte lørdag kveld å sette seg godt til rette i setene på Fauske kinosal for å få med seg premierekonserten til det ett år gamle Saltensambandet.

Og det lot de ikke til å angre på. Lytt til en smakebit av konserten her!

Variert repertoar

Her var det både samba, folkemusikk og amerikanskinspirerte jazztoner å lytte til, så det var flere som slet med å sitte tilbakelent i setene.

Saltensambandet, som består av medlemmer fra blant annet Bodø, Tverlandet, Saltstraumen, Valnesfjord, Finneid, Fauske og Hamarøy, hadde for anledningen invitert jazzbandet Jazzå på besøk.

"Musikk til folket"

Resultatet ble en variert og lun jazz/samba-inspirert korpskonsert, der korpsmedlemmene selv slet med å holde dansefoten i ro. Å spre musikkglede er da også målet til denne gjengen, som blir dirigert av Ben Stenvold.
Med mottoet "musikk til folket" spilte korpset låter som "Bridge over trobled water", "Garden party" og "Soul Bossa Nova" hvor korpsets egne solister medvirket.

Det er ingen tvil om at denne gjengen er glade i latinamerikanske rytmer, og solistene fikk solid applaus fra publikum. På siste låt "Santana a portrait" gjorde Trine Stenvold en nydelig solo på altsaksofon.

Slo sammen korps

Saltensambandet er et resultat av at korpsbevegelsen på Fauske slet med rekrutteringen tidligere, og det vare synkende medlemstall både i Finneid og Valnesfjord hornmusikk.
- Vi ønsket oss et større og mer spillbart korps hvor det er morsomt å spille. I og med at vi er flere, kan vi også velge å spille musikkstykker osm er mer utfordrende, opplyser de.

Samarbeidet med Jazzå var et vellykket stunt, der publikum fikk en variert konsert sjangermessig. Jazzå består av Odd Birkelund på gitar, Kjell Hansen på trommer, Lars Henrik Johansen på gitar, Thomas Halvorsen på bass og John Kristian Magnussen på saksofon.

Marsj og samba

De fikk engasjert publikum med sin svært så folkelige variant av "Bruremarsj fra Sørfold", ispedt noen toner fra kjente låter som Halvdan Siversens Kjærlighetsvisa. Før de henførte oss til sydligere strøk med sin "Samba Loco".

På lørdagens konsert var Saltensambandet 30 stykker på scenen, og den musikkglade gjengen ønsker seg gjerne enda flere medlemmer.
- Har du et instrument, er det bare å møte opp på øvelse, sier korpsmedlem Trine Stenvold.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...