NYTT SPISETILBUD.
NYTT SPISETILBUD.HJEMMEBANE. Aina Helen Olsen blir restaurantsjef på Hongri.

Navnet på Rognans nye restaurant er klart:

- Vi var opptatt av å få et lokalt preg på det

I november åpner det nye spisestedet, som har fått et lokalt, men også internasjonalt ord som navn.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Hongri er navnet på det nye spisestedet i Slip1-senteret på Rognan, som åpner i november en gang.

- Hvorfor akkurat det navnet?
- Det beskriver stedet. Du kommer inn og får god mat god drikke. Vi var opptatt av å få et litt lokalt preg på det. Når folk er "hongri", så går de og spiser, det er noe alle skjønner, sier Aina Helen Olsen, som påpeker nær beslektning med engelske "hungry" samt tysk og svensk "hungrig".

Aina forteller at det var Øivind Holthe som kom på ordet "hongri".

Daglig leder

Hun blir daglig leder for det nye og eksklusive spisetilbudet i Slip1-senteret på Rognan. Aina sa opp stillingen som restaurantsjef på Scandic hotell Fauske, og blir medeier i den nye restauranten, som er eid av Hasan Saruji.

Mellom fire og fem millioner kroner er prislappen på restauranten, og den skal ha plass til rundt 60 gjester inne på dagtid-serveringen. Det blir i tillegg 30 plasser på uteserveringen.

- Det har tatt et helt år å komme så langt som vi har kommet nå. Vi har jobbet godt og hardt med å finne de riktige samarbeidspartnere, sier Hasan.

I november

Løwini fra Bodø stått bak designet av restauranten. Andre leverandører og samarbeidspartnere er Peder Brenne, Rognan rørservice og Proffteknikk.

- Hvordan er framdriften i lokalene?

- Framdriftsplanen er under kontroll, det meste er satt i bestilling og vi venter på leveranser. Det er en spennende tid, vi er kommet så langt. Platene til veggene har vi fått, og det meste skal komme i løpet av oktober. Vi satser på at vi engang i november er oppe og går. Men ikke satt åpningsdato ennå. Det kan skje mye under siste innspurt, derfor har vi valgt å ikke sette en fast dato.

Juletallerken

- Hvordan blir menyen seende ut?

- Det blir ikke en kjempestor meny. I første omgang en god lunsjmeny og noen retter på kvelden. Vi kommer også til å tilby catering og kan levere til bedrifter. Men det er dette med å få det hele opp å gå, og deretter se hva satser man på og ikke.

I første omgang ved oppstart i november og desember, blir det fokus påjuletallerken, i tillegg til noen helt greie lunsjretter som omelett, club sandwitch samt kveldsretter som lammeskank og tapasfjøl.

- Hvorfor skal sultne folk komme dit?

- Vi håper jo og tror vi skal levere god mat så folk skal få lyst å komme hit. At det skal være et koselig lokale hvor folk føler seg velkommen og får lyst til å sette seg ned.

Powered by Labrador CMS