NY BEREDSKAPSBIL. Hjelpekorpset ber nå lokale om å bidra til nytt kjøretøy, da den gamle 11 år gamle beredskapsbilen ikke kan brukes lengre. Foto: Eva S. Winther
NY BEREDSKAPSBIL. Hjelpekorpset ber nå lokale om å bidra til nytt kjøretøy, da den gamle 11 år gamle beredskapsbilen ikke kan brukes lengre.

Beredskapsbilen har tatt kvelden for godt:

- Vi trenger hjelp til ny bil

(FAUSKE:) Beredskapsbilen til Hjelpekorpset i Fauske har nå tatt kvelden. Nå kan du bidra til innsamlingsaksjonen for nytt kjøretøy.

Publisert Sist oppdatert

- Vi håper med hele vårt hjerte at du ønsker å støtte oss.

Det skriver Hjelpekorpset, som er underlagt Røde Kors Fauske, på sitt flygerblad. De har siden i fjor vært uten en funksjonell beredskapsbil.

De ber nå om hjelp fra lokalbefolkningen om støtte til en ny beredskapsbil for å kunne fungere operativt.

- Vi har behov for en forsvarlig og trygg beredskapsbil som vi kan stole på under oppdragene våres, skriver Hjelpekorpset i flygerbladet de har delt ut til lokalsamfunnet.

Døgnberedskap

Organisasjonen, som har døgnberedskap hele året, kalles ut til oppdrag for å yte førstehjelp og forebyggende tiltak. Tiltak som kan redde liv.

- Per nå stiller Hjelpekorpset med støtte til vaksinering, og denne pandemien er nok den største og lengste oppgaven vi står i akkurat nå, konstaterer organisasjonen.

Leder for Hjelpekorpset, Ann Kristin Steffensen, bruker egentlig ikke sin egen tittel da hun ser på alle som like viktige bidragsytere.

- Vi har bistått Fauske kommune med 900 timer til vaksinering og jeg kan ikke få skrytt nok av teamet som har holdt på, sier en stolt Ann Kristin.

Svekket beredskap

Korpset består av 67 personer, som bidrar både stort og smått. Per dags dato er det likevel store utfordringer når ulykken er ute uten beredskapsbil.

- Vi har måttet hente pasienter i privatbil ved flere tilfeller, noen ganger må vi faktisk si nei fordi vi ikke har utstyr nok, forteller en fortvilet Steffensen.

Kjøretøyet de sårt trenger koster dessverre mer enn de kan hente inn på egenhånd.

Som en førstehjelpssekk

Inntektskilden deres er kurs, sanitetsvakter med krav til en type bil, behandling av pasienter, søk og redningsoppdrag, utkjøring av mannskaper og mye mer.

- Beredskapsbil med båre kan forklares som vår store førstehjelpssekk. Større oppdrag som krever tyngre utstyr har vi behov for tilhenger og firehjulstrekk. Da vil det nødvendige utstyret være med oss og sparer viktig tid, mener Hjelpekorpset.

Bedre rustet

Den tidligere bilen de brukte var ikke lenger mulig å redde. Både clutch og bremser sørget for at den måtte legge inn årene.

- Den er nå avskiltet og skal selges som delebil, da vi har prøvd lenge å reparere og holde liv i den, forteller Hjelpekorpset.

Kjøretøyet ble kjøpt brukt i Trondheim for 11 år siden, organisasjonen kan fortelle at de stadig vokser og at de ønsker å heve kompetansen ytterligere på sine mannskap.

- Det er for å kunne stå enda bedre rustet til å yte førstehjelp, både på de vanlige og de vanskelige søks- og henteoppdragene vi kan komme utfor, står det i Hjelpekorpset sitt flygerblad.

Ønsker å bidra

De har også søkt om bistand fra det lokale næringslivet, men håper at lokalbefolkningen vil hjelpe til for å sørge for en operativ beredskap.

- Vi ønsker å kunne bidra på en positiv og trygg måte for de som måtte trenge oss, skriver Hjelpekorpset avslutningsvis.

Til nå har privatpersoner vippset, men også Sulitjelma Scooterklubb med 5000 kroner.

Powered by Labrador CMS