SNART BYGGEKLART. Det nye bygget på Krokdalsmyra skal huse legevakt, ambulanse og brannvesen, i tillegg til flere andre kommunale aktører. Foto: Helge Simonsen
SNART BYGGEKLART. Det nye bygget på Krokdalsmyra skal huse legevakt, ambulanse og brannvesen, i tillegg til flere andre kommunale aktører.

Vedtok å bygge blålysbygget - nå er det opp til fylkesmannen å godkjenne

Formannskapet i Fauske fulgte rådmannens innstilling om å realisere blålysbygget på Krokdalsmyra.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Å starte opp byggingen av det nye bygget som skal huse ni forskjellige etater innenfor utrykning og teknisk drift, regnes som avgjørende for å få åpnet opp det svært attraktive næringsarealet på Krokdalsmyra.

– Synergitenkning mellom beredskapsetater, kraftsamling av ressurser, og ikke minst muligheter for samhandling mellom flere avdelinger, har vært et overhengende mål i utredningene og planleggingen av et nytt og moderne bygg. I tillegg åpner dette opp for særdeles viktig næringsutvikling, både med at det kan selges unna kommunal eiendom på Søbbesva og sentrum som kan frigis til ny utvikling, heter det i saksframlegget.

Kommet langt

Kommunalsjef for plan, eiendom og utvikling i Fauske, Trond Heimtun, orienterte i formannskapet om at kommunen er kommet så langt i prosessen som man aldri tidligere har vært før.

– Det har vært en ekstrem lang prosess. Saken har vært vedtatt tre ganger, stanset en gang og vært ute på anbud to ganger, sa han overfor formannskapet tirsdag.

– Utvikling av nye næringsareal i denne skalaen har vi ikke gjort tidligere, og vi opplever interesse ute i markedet.

Opp til fylkesmannen

Leder i Fauske Arbeiderparti, Hilde Dybwad undret seg over om det ville være mulig å få gjennomført det nødvendige låneopptaket etter at kommunen nå har kommet på Robek-lista og derfor må ha Fylkesmannen i Nordland med seg for å få godkjent en slik investering.

– Etter et eventuelt positivt vedtak i kommunestyret vil vi sende over spørsmål om lånegodkjenning til fylkesmannen umiddelbart. Der må vi beskrive alle de sammensatte effektene i prosjektet. Fylkesmannen sier verken bastant ja eller nei nå. De må se hele prosjektet under ett, svarte økonomisjef Kariann Sørdahl.

Hva skjer med eiendommene

Nils-Christian Steinbakk i Arbeiderpartiet hadde et tilleggsforslag til rådmannes innstilling, og det var få avklart hva som skal skje med arealene som frigis etter denne etableringen.

- Etableringen frigir store store og viktige arealer - herunder brannstasjontomta og Eiaveien. Kommunestyret må snarest mulig forelegges sak om hva disse områdene skal disponeres til.

Kostnader

Det vil koste totalt 49 millioner kroner for å etablere den nødvendige kommunale infrastrukturen som kreves. Det skal finansieres gjennom salg av tomter.

Prosjektkostnad på 160 millioner kroner for teknisk driftsbygg og blålysbygg planlegges finansiert slik:

Selvkost VA: 46,7 millioner kroner

Prosjektreserver: 7,2 millioner kroner

Inntekt ved salg av eiendommer: 27,7 millioner kroner

Inntekt tomtesalg: 5,8 millioner kroner

Netto låneopptak: 72,6 millioner kroner

Powered by Labrador CMS