Saltenposten A/S

Saltenposten

Varslersaken i Sørfold går for retten mandag

TINGRETTEN. Varslesaken fra Sørfold legekontor skal nå behandles i Salten tingrett, saken starter på mandag. Foto: Arild Bjørnbakk

Salten Tingrett starter mandag en fem dagers sak, hvor en varsler har gått til søksmål mot Sørfold kommune.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SØRFOLD: Dette dreier seg om den mye omtalte varslersaken knyttet til Sørfold legekontor, hvor to varslere har blitt omplassert. Det er den ene varsleren som nå får prøvd sin sak for retten.

Fem dager

Det er satt av hele fem dager til saken som starter i tingretten på mandag og skal avsluttes først på fredag. Det er LO-advokat Katrine Rygh Monsen som representerer varsleren, mens advokat Thomas Benson skal representere Sørfold kommune i denne saken.

Varsleren er en av to som ble flyttet til andre jobber, etter at de varsler om vanskelige forhold ved legekontoret i Sørfold.

Etter hva Saltenposten erfarer gjelder stevningen påstand om ulovlig gjengjeldelse fra kommunen mot varsleren.

Rådmann

De to varslerne gikk i sin tid til daværende rådmann Ørjan Higraff, han oppfattet ikke at dette var en varslersak. Han gav igjen beskjed til kommunelege Jarand Gjestland om å rydde opp i forholdet til de to varslerne.

Dermed gikk rådmannen til den som varslingen mest av alt gjaldt. I ettertid måtte de to varslerne stå det de selv betegner som «strafferett» for sjefen som de hadde varslet om, noe som ikke er i samsvar med måten varslere skal behandles.

Informert

Allerede på kommunestyremøtet 27. januar gav ordfører Lars Evjenth informasjon om at det var tatt ut søksmål mot kommunen fra en varsler.

Ordføreren gjorde det klart den gang i kommunestyret at om saken havnet i tingretten kommer han til å møte sammen med kommunens advokat Thoms Benson.

Møte

To uker før dette kommunestyremøtet var det et møte hvor de to partene møttes. Etter hva Saltenposten erfarer var det på dette møtet stevningen ble overlevet kommunen.

Begge varslerne ble flyttet fra sine jobber og omplassert. Varsleren har tidligere uttalt til Saltenposten at dette var en hevn fra kommunen for at hun var varsler.

- Dette er straffen jeg får for å ha vært varsler. Jeg kommer ikke til å godta denne flyttingen, sa hun den gang. Nå møtes partene i retten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...