Saltenposten A/S

Saltenposten

Varsler stor snøskredfare tirsdag

Skredfaren øker i Salten, spesielt i det området der Saltfjellet ligger. Her fra et tidligere ras under Bolnatinden. Foto: Statskog fjelltjenesten

Faren for snøskred øker i Salten.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SALTEN: Saltfjellet og Beiarn ligger innenfor region Svartisen i skredvarslingene på varsom.no. For det området er det meldt betydelig snøskredfare mandag, og økning til stor snøskredfare tirsdag, det vil si faregrad fire.

- Betydelige mengder nedbør vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng. Skred kan utløses både naturlig og av skiløper. Unngå alt skredterreng, advarer de.

I området som heter Salten på skredvarslinga, og ligger nord for området Svartisen, melder de at skredfaren øker fra moderat mandag til betydelig tirsdag.

- Tirsdag er det meldt betydelige mengder nedbør i kombinasjon med kraftig vind. Dette gjør at det vil legge seg opp ferske fokksnøflak i mange heng. Skredfaren vil være størst der det kommer mest nedbør. Hold god avstand til skredterreng, skred kan løsne naturlig. Det vil være lite trivelig skivær, alternative aktiviteter anbefales, skriver de om Svartisen.området på varsom.no.

Nedbør vil komme som regn i lavlandet, og de melder at dette vil kunne påvirke ferske fokksnøflak.

- Det kan ikke utelukkes våte skred opp til mildværsgrensa. Det er observert et lag av kantkorn, men dette ligger beskyttet under tykk fokksnø. Det kan være mulig å påvirke der overliggende lag er tynt eller mykt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...