TRAVLE DAGER. Marte Edvarda Tidslevold og Hanna Tidslevold serverer både møsbrømlefse, lunsj, pizza og søndagsmiddag hos Urtehagen på Tofte, og de har hatt mye besøk så langt i sesongen. Foto: Maria E. Trondsen
TRAVLE DAGER. Marte Edvarda Tidslevold og Hanna Tidslevold serverer både møsbrømlefse, lunsj, pizza og søndagsmiddag hos Urtehagen på Tofte, og de har hatt mye besøk så langt i sesongen.

Populær lokalmat:

Urtehagen øker omsetningen hver måned

Urtehagen på Tofte topper hver måned sammenlignet med i fjor.

Publisert Sist oppdatert

MISVÆR: Den lille kafeen i utkanten av Misvær sentrum er en familiebedrift som selger hjemmelaget og lokalt produsert mat. Og det viser seg at det er akkurat dette feriefolk og turister har lyst på.

Akkurat nå er det høysesong, og når Saltenposten titter innom, er det en regnskyll, som Marte Edvarda Tidslevold (33) finner kjærkommen.

- Det går i ett stort sett hele tida, så det var bare godt med en regnskur, smiler hun.

Steinovnsbakt

Marte, som er datteren til gründerne av Urtehagen på Tofte, Hanna og Eivind Tidslevold, er hjemme i ferien for å ta i et tak. Hun syns det er kjekt å være hjemme i Nord-Norge og samtidig gjøre nytte for seg.

Urtehagen på Tofte selger hjemmelagde lunsjretter og møsbrømlefse. På fredager er det steinovnsbakt pizza, og søndager kan man kjøpe en skikkelig søndagsmiddag.

- Større trøkk

Til tross for været denne dagen, er lokalet halvfullt av folk som har valgt å innta lunsjen her. Ifølge Hanna Tidslevold lover det godt for årets sesong.

- Vi har en økning for hvert år, og topper hver måned i forhold til i fjor. Nå har vi ikke gått gjennom tallene ennå, men det føles som om det er større trøkk.

- Hva er det som er mest populært?

- Det er nok fredagspizzaen. Og møsbrømlefse, da, sier Hanna.

Fra kjøkkenhagen

I tillegg lager Urtehagen på Tofte både is og konfekt, hvor ingrediensene blant annet er hentet ute i kjøkkenhagen. De har imidlertid ikke mulighet til å produsere konfekt midt på sommeren, så nå går det mest i hjemmelagd iskrem, gjerne med pannekaker til.

En annen utfordring de har fått i tillegg til den generelle økningen, er å ta imot turister fra cruiseskipene som legger til havn i Bodø. Da er det enkel servering, mest med fokus på opplevelsen.

- De får en kopp kaffe og litt konfekt, forteller Hanna.

Hjemme på ferie

Både hun og mannen Eivind har begge blitt pensjonister, med de hviler slett ikke på laurbærene. De merker nemlig også at vinterturismen har tatt seg opp, men det er nå i juli tempoet er høyest. De gjestene som går mest igjen, er utflyttede misværinger hjemme på familieferie. Men også utenlandske turister finner veien hit.

- Det er fullt trøkk, sier Hanna, som ikke hviler før det blir høst.

Oktober og januar er det stille måneder hos Urtehagen på Tofte.

- Vi må også ha litt ferie, smiler Hanna Tidslevold.

Powered by Labrador CMS