FØLER SEG HJEMME. - Jeg er veldig takknemlig over at så mange støtter opp om oss, sier Parshang Khonuri ved Go’biten gatekjøkken. Foto: Helge Simonsen
FØLER SEG HJEMME. - Jeg er veldig takknemlig over at så mange støtter opp om oss, sier Parshang Khonuri ved Go’biten gatekjøkken.

Portrettet:

- Det er takket være Saltdals befolkning at vi kom oss igjennom koronakrisen

Parshang Khonuri og ektemannen Shwana Narsti driver Go’ biten gatekjøkken på Rognan. Da koronakrisen traff, fryktet de for at den nye investeringen skulle gå tapt, men nå ser alt bedre ut.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan var det for dere da koronakrisen inntraff?

- Det var en veldig usikker tid. Vi var bekymret for hvordan et skulle gå. Vi hadde egentlig ikke noe annet valg enn å følge med i mediene og se på hvordan samfunnet svarte på det. Vi måtte holde stengt noen dager, men så åpnet vi opp etter hvert med begrenset åpingstid, før vi kunne åpne opp for fullt.. Vi skylder saltdalsamfunnet mye, det var de som ga oss et godt rykte og som har handlet mye hos oss siden da.

Hva er det beste med jobben din?

- Det er lett, det er å gjøre kundene fornøyd, å utfordre meg selv og prøve å gjøre det bedre hver gang. Vi er glade i mat og prøver å utvikle oss hele tiden, og finne nye ting å ha på menyen. Jeg mener man må være glad i mat for å levere 100 prosent i denne bransjen.

Hva opptar deg for tiden?

- Det er mye jobb og selvsagt sønnen vår som fyller ett år 1. oktober. Vi er nødt til å jobbe mye, og vi må gjøre det selv. Det er veldig viktig i hvert fall i oppstartsfasen om vi skal lykkes. Så det er ikke tid til så mye annet.

Hvis du kunne møtt hvem som helst, hvem ville det vært, og hva ville du spurt om?

- Jeg har alltid ønsket å treffe bestefaren min. Jeg fikk aldri møtt han, og mamma har alltid snakket så godt om han. Jeg ville bare snakket med han om alt mulig, jeg ville gjerne kjent den kjærligheten som jeg vet besteforeldre har til sine barnebarn.

Hva bruker du fritiden til?

- Akkurat nå er det ikke så mye fritid, det handler mest om å være sammen med familien når vi ikke er på jobb.

Hvordan kobler du best av?

- På kvelden når ungene har lagt seg, og det er litt mer ro. Vi er flinke til å være sammen på bursdager, bryllupsdager og andre merkedager, det handler bare om å gjøre det litt mer spesielt enn hverdagene.

Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

- Jeg mener jeg er imøtekommende snill og blid. Jeg prøver å være tilstede der det skjer og når noen trenger meg.

Har du et morsomt barndomsminne?

- Husker at vi hadde matlaging på barneskolen, og læreren spurte om maten var god. Vi var ikke helt stødige i norsk, og ordet god på kurdisk betyr bærsj. Så vi satt der å ristet på hodet, for maten smakte veldig godt.

Hvor er ditt favorittsted?

- Har ikke vært der ennå, men jeg har veldig lyst til å reise til Bali eller Maldivene. Der tror jeg virkelig jeg kunnet slappet av. Det skjer ikke så mye der, la de hektiske dagene bare forsvinne.

Hva liker du best og hva kan bli bedre med Rognan, der du bor?

- Det aller beste er folket, uten tvil. Det er veldig vakkert her, fin natur. Det som kunne bli bedre er om det var flere butikker og bedrifter her. Det var en av grunnene til at vi ville satse, å hindre at det ble dødt her. Så jeg håper andre tør å prøve, og at vi andre støtter opp.

Hva er du aller mest takknemlig for?

- Jeg er mest takknemlig for familien min, at jeg har dem sammen med meg. Det er der man får støtte og hjelp, ikke bare i solskinn men også når det er tøft.

Hva skal du gjøre i helga?

- I helga skal jeg legge nytt gulv hjemme i huset, så det er bare å melde seg om noen vil hjelpe til.

Powered by Labrador CMS