Saltenposten A/S

Saltenposten

Toppløp av Marie i sør

I TOPPEN. Marie Risvoll Amundsen har gått fort i Hovedlandsrennet i helga. Foto: Svein Halvor Moe

Marie Risvoll Amundsen gikk fort både i distanserennet og sprinten i hovedlandsrennet. Fauske-jenta er ikke langt unna de beste i landet i sin årsklasse.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2019 kl 11:01

FAUSKE/GÅLÅ: - Jeg hadde forhåpninger om å gjøre en god figur da jeg kom hit og føler jeg har gjort det, sa Marie etter at hun hadde gjort unna den lengste distansen i det uoffisielle norgesmesterskapet for 15 og 16-åringer.

Les også: Fauske-ungdom med god dag i hovedlandsrennet

Har kapasitet

Den unge tenåringjenta beviste i det rennet at hun har kapasitet til å utfordre de beste i landet på sitt alderstrinn så lenge det klaffer. Det gjorde i aller høyeste grad det i det som for henne var vinterens aller viktigste renn. Marie var derfor spent før start.

Hun går det siste året på ungdomsskolen og konkurrerer i 16-årsklassen. Risvoll Amundsen som kommer fra en skikkelig skifamilie, hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å gjøre en god figur da hun satte kursen sørover for å delta i Hovedlandsrennet som hun har hatt i tankene helt siden sesongoppkjøringen på vårparten. 15-åringen har i vinter gjort det bra på kretsplan. Hun hadde derfor visse forhåpninger foran rennene på Gålå.

Hardt og morsomt

- Kort oppsummert så var dette løpet både tungt og morsomt. Løypene var harde og jeg forsto da jeg gikk gjennom de før start at dette var traseer som kom til å skille. Det var artig at det var så mye publikum. Jeg hadde egentlig en god følelse gjennom hele løpet, sa Marie som fikk opplevende sekunderinger av Nordland-lederne.

Hun og de andre lokale løperne har i helga vært en del av skikretsens opplegg. Nordland har sendt en stor tropp sørover.

- Hva er du mest fornøyd med i distanserennet i ditt siste hovedlandsrenn?

- Det må være at jeg fikk til en så bra avslutning som jeg gjorde. Jeg klarte å jobbe godt over bakketoppene og holdt farten helt inn. Målet før start var å kjempe om en topp 15-plassering. Jeg hadde tro på at det skulle være mulig selv om jeg visste at jeg måtte ha en god dag for å klare det, sa Marie etter at hun hadde kapret ellevteplassen i massemønstringen i Midt-Gudbransdal.

Hvert sekund telte

Marie Risvoll Amundsen var innforstått med at hvert sekund kom til å telle. Derfor ble det jobbet hardt i alle partier av løypa. Det gikk fort både i bakker, svinger og de flateste partiene av løypa.
Det var en god følelse å få beskjed om at hun hadde slått flere sterke løpere og hadde fått en bra plassering. Hun fulgte opp med en flott 31.plass på sprinten. Der var hun den første i klassen som ikke gikk videre til semifinale.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...