TASTE OF THAI. Fauske har fått et nytt gatekjøkken-tilbud. Her er de to som skal være i sving.Robert Waage og Rung-Arun Sianglam. Sistnevnte har drevet Taste of Thai på Svalbard. Foto: Foto: Sylvia Bredal
TASTE OF THAI. Fauske har fått et nytt gatekjøkken-tilbud. Her er de to som skal være i sving.Robert Waage og Rung-Arun Sianglam. Sistnevnte har drevet Taste of Thai på Svalbard.

Taste of Thai fikk en overveldende start

Robert Waage og Rung-Arun Sianglam er veldig fornøyd med åpningshelga, og nå er de spent på hverdagene.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Sist fredag åpnet Taste og Thai på promenadekanten og rett ved parkeringsplassen til Amfi.

- Åpningen var fantastisk, men passet det jo veldig bra med matfestivalen da, forteller de to. Nå er hverdagen kommet, og det er stille inne på kjøkkenet.

Begge har de tro på at thaimat skal slå an, og Waage, som er daglig leder, nevner at buffet-tilbudet som var en stund ved eldresenteret gikk som bare det.

Fra Svalbard

Rung-Arun er kokken, og har den fordel at hun er fra thailand og har ikke byttet ut den med norsk mat på disse årene hun har bodd i
Norge.

- Nei, jeg liker best maten fra hjemlandet mitt, smiler hun.

Men hun innrømmer at hun foretrekker den enda sterkere enn de sterkeste rettene som tilbys på Taste of thai. Enda en fordel er det at hun hadde Taste of Thai også på Svalbard.

- En del av interiøret derfra er her nå. Det gikk bra på Svalbard, men der var vi heldige med stor turist-
trafikk, og dermed blir det litt annerledes her.

Ser an åpningstid

Waage sier at de prøver ut å ha åpent på ettermiddagstid og kveld, men om det blir stor pågang, så kan det hende de prøver ut lunsjtilbud også.

- Det er oss to i starten, så får vi se om vi sper på med ekstrahjelper.

For Rung-Arun er det faktisk en gammel drøm å drive et spisested på Fauske.

- Vi tenkte på det før vi flyttet til Svalbard, og jeg hadde i sin tid en gavebutikk her, forteller hun.

Malt opp

Rung-Arun bor på Fauske, men har også bodd i Sulis, og hun har en datter på ti år. Reidar er bosatt i Bodø og driver også med regnskapsføring.

Det har vært en tidligere pizzeria i disse lokalene, så dermed var kjøkkenet allerede på plass.

- Vi har malt her, dekorert med pynt i fra hjemlandet og fått nye bord og stoler. Sitteplasser ute har vi også om sommeren.

Powered by Labrador CMS