Saltenposten A/S

Saltenposten

Budsjett-debatten i Fauske:

Tar ikke stilling til skolenedleggelse

LA FRAM FORSLAGET. Nils-Christian Steinbakk i Felleslista la fram posisjonens budsjettforslag til neste år. Foto: Helge Simonsen

Posisjonen i Fauske kommune foreslår å legge en eventuell omlegging av skolestrukturen på vent til i mai.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

FAUSKE: Det er et annet fokus i budsjettet fra posisjonen enn det rådmannen la fram for drøyt to uker siden.

Forslaget fra rådmannen om å legge om skolestrukturen fra august av, tas ikke stilling til i dette budsjettframlegget.

- Det er en sak som fremdeles er under utredning, og det er noe som vi foreslår at kommunestyret skal ta stilling til i mai, sier Steinbakk.

Holder Sagatun åpent

Det foreslås også å legge inn 3,3 millioner kroner på å drifte Sagatun videre, men da som et bofellesskap for eldre som vil bo sammen med andre i samme situasjon.

Dette beskrives som et tiltak for å bekjempe ensomhet.

Posisjonen legger fram et forslag om å holde bassengene i kommunen i langt større grad enn foreslått av rådmannen.

- Vi innser at stenging av Fauskebadet fikk konsekvenser vi ikke hadde tenkt på. Det vil vi holde åpnet, også i ferier, sier Steinbakk.

Sulisbadet forslås å holdes åpnet fra oktober til april.

Finansierer med kraft

Til tross for at bortfallet av kraftinntekter har vært stort de siste årene, er det lagt inn en økning på 5,2 millioner kroner gjennom salg av konsesjonskraft.

Det foreslås også å spare inn 750.000 kroner på å redusere politisk virksomhet.

- Det er noe som er redusert med 25 prosent de siste tre årene, og vi har redusert antall møter til absolutt minimum, sier Nils-Christian Steinbakk.

Vil støtte lysløypa

Posisjonen setter også av 1.5 millioner kroner til å oppgradere lysløypa i Hauan.

- Dette er et område som favner bredt til mange brukergrupper og som er veldig populært å bruke. Det er godt tilrettelagt med mange gapahuker. Det er også mange pådrivere i kommunen som bryr seg, og vi mener det er muligheter til å finne løsninger på dette som er langt rimeligere enn de kostnadene som er lagt fram tidligere. Man kan gjøre mye på dugnad og det finnes også støtteordninger som kan være med på å redusere utgiftene, sier Steinbakk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...