Saltenposten A/S

Saltenposten

Tar en endelig avklaring på Slipen

POLITISK LEDELSE. Ole Bøhlerengen (Høyre), Rune Berg (Senterpartiet) og Sverre Breivik (Saltdalslista) er enige om at Saltdal må rustes for framtida. Foto: Linn Braseth-Gulliksen

(SALTDAL) - Vi skal satse på barn og unge. Vi skal ruste opp skolebygninger, ta en endelig avklaring på Slipen, og vi skal være nøkterne i pengebruk, sier de tre som skal styre Saltdalpolitikken.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Fjerne eiendomsskatten kan de imidlertid ikke gjøre.

- Nei, det vil bety at vi mister 9,6 millioner kroner, så det kan vi ikke gjøre, sier Breivik.

- Vi kommer ikke til å gjøre noe med eiendomsskatten akkurat nå, men vi skal se på om den skal settes ned senere, sier Berg og legger til at det tross alt er en fireårsperiode det er snakk om.

- Kanskje kan vi senke eiendomsskatten enda mer enn det vi allerede har gjort når vi får litt mer kontroll på økonomien. Vi vil jo gjerne gi noe tilbake til innbyggerne og, understreker han.

Historisk skifte

Helt siden etterkrigstida har Arbeiderpartiet stortsett sittet med mye politisk makt i Saltdal.

Berg, Breivik og Bøhlerengen skjønner derfor at det kan virke overraskende på mange at Senterpartiet, Saltdalslista og Høyre nå har valgt å samarbeide.

- Rødt kom inn og tok parti med Arbeiderpartiet og da strandet samtalene. Vi hadde gode innledende runder med Høyre og Saltdalslista, og medlemsmassen har gitt tommel opp hele veien så det har vært en veldig fin prosess, forteller ordfører Rune Berg.

Også varaordfører Sverre Breivik forteller om en entydig medlems-
masse.

- Det som var mest overraskende var kanskje at Senterpartiet valgte å gå helt til høyre, sier Ole Bøhler-
engen, som roser ordføreren for å hele tiden ha vært flink til å ivareta både posisjon og opposisjon.

- Vi tror dette samarbeidet vil bli bra, sier de tre som gleder seg til å ta fatt på samarbeidet i lag, og ser framover.

Saltdal mer attraktivt

Alle tre er opptatte av at Saltdal skal være et godt sted å bo.

- Jeg pleier å si at å våkne opp i Saltdal hver dag er som å vinne i lotto hver dag, sier Breivik med et smil. Han mener alle må bli flinke til å fortelle de gode historiene slik at bygda framsnakkes.

- Vi har en nedgang i befolkningsveksten i Saltdal, så det må vi jobbe med. Vi må gjøre det enda mer attraktivt for folk å bo her, sier Berg.

Berg, Breivik og Bøhlerengen sier de har veldig god personkjemi med hverandre og at de så langt har snakket veldig godt i lag.

Barn og unge

Det er på barn og unge de vil satse, og de vil ha et kjempefokus på økonomi.

- Vi skal gi gode tjenester til innbyggerne, primæroppgavene er viktige for oss, sier berg.

Samtidig som kommunen sliter med dårlig økonomi, har eksi-
sterende bygningsmasser store be-
hov for opprusting.

- Vi er ute av Robek-lista men på ingen måte friskmeldt. Allikevel er vi nødt til å ta barn og ansatte på alvor og gi skolebygningene et løft i løpet av denne fireårsperioden, lover varaordføreren, samtidig som han understreker at skolene leverer godt til tross for bygningene de holder
til i.

Drifte smartere

- Mye er skjært inn til beinet i budsjettet, sier Bøhlerengen.

- Helse og omsorg er over halve budsjettet til Saltdal kommune og også her må vi gjøre noe med fasilitetene. Vi kan drifte litt smartere og skal ha et møte om samling av tjenester allerede på onsdag. Vi er nødt til å drifte mer effektivt med de ressursene vi har tilgjengelig, mener han.

Investere fornuftig

Ordføreren understreker at kommunen ikke skal bruke penger de ikke har, men at de ønsker å investere fornuftig i løpet av fireårsperioden.

Avklare Slipen

- En annen ting vi er nødt til å ta stilling til er Slipen. Fremtiden for Slipen har vært skjøvet på mange ganger, men allerede i første formannskapsmøte 29. oktober vil vi ta noen avklaringer, sier Berg videre.

Politikerne ønsker fokus på miljø og trivsel.

- Vi trenger byggeklare tomter, lys i lysløypa, gode skoler og barnehage. Handelsstand og kommune og frivillige jobber bra sammen i Saltdal og det tror vi vil fortsette. Det skapes stadig noe positivt her, sier Berg og refererer blant annet til utbygging på Storjord.

- Vi må legge til rette for nye næringer slik at næringslivet ut-
vikles.

Synergi

- Vi skal spille hverandre gode. Jeg har mine styrker og svakheter, og det å spille på lag og dra nytte av hverandres kunnskap og styrker har vi trua på, avslutter Bøhler-
engen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...