ARBEIDSOM. Astrid Wang Olsen er både, eier, kokk, servitør, bartender, renholder, respesjonist og kontormedarbeider på Sulitjelma hotell. Foto: Espen Johansen
ARBEIDSOM. Astrid Wang Olsen er både, eier, kokk, servitør, bartender, renholder, respesjonist og kontormedarbeider på Sulitjelma hotell.

Portrettet:

Takknemlig og positiv over å drive det ærverdige hotellet

Astrid Wang Olsen har det best der familien er, og i sommer skal hun være i Sulis.

Publisert Sist oppdatert

– Hva er det som gjør at du stortrives med å drive hotell i Sulis, selv om arbeidsdagene av og til blir veldig lange?

– Alle folkene. Trives veldig godt med å treffe nye mennesker.

– Hva drev du med før hotellkjøpet?

– Jobbet på kontor i Salten Cruise As. Og det gjør jeg enda.

– Var det dette du trodde du skulle drive med da du var lita, eller hadde du andre planer da?

– Når jeg var lita skulle jeg bli veterinær. Elsket spesielt hester og drømte om sprangridning og araberhester.

– Hvor kommer du fra, og hvordan var det å vokse opp der?

– Jeg er oppvokst på Norsia av Bodø, nærmere bestemt Skaug. Fantastisk fin plass og vokse opp på.

– Har du et godt råd til de unge?

– Vær deg selv, ta egne valg og strekk deg etter drømmene. Vær glad i deg selv for at du er nettopp den du er.

– Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

– Tegne, male, være sammen med venner og familie….. og mye, mye mer.

– Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Positiv realist.

– Hva er ditt favorittsted å være?

– Sammen med barn og barnebarn uansett hvor

– Hva er ditt beste barndomsminne?

– Har mange gode barndomsminner, et av dem er hjemme hos bestemor. Å våkne der i nystrøkne dyner, som lukter himmelsk, og med blondergardiner foran vinduene og sommerlyder utenfor… da var det fint å være lita og borte på besøk.

– Har du et livsmotto du prøver å leve etter?

– Har vel egentlig ikke det da. Synes det er så mange ting man kunne hatt et motto om, så det er vanskelig å velge et. Men prøver nå å være snill og grei og meg selv, så får resten komme av seg selv.

– Hva er det beste du får servert til middag?

– Oi… den ble vanskelig. Er jo så mye godt. Men noe av det beste er fisk, og egentlig i alle varianter. Veldig glad i urter og grønnsaker også….

– Om du skulle dele den middagen med tre helt valgfrie personer, hvem ville du valgt

– Hmm, det rekker ikke uansett med tre for jeg har 4 barn, 1 mann, 5 barnebarn og 2 flotte svigerdøtre….. så da sliter jeg…

– Hva er du mest takknemlig for i livet?

– Alt jeg har fått oppleve, barn, barnebarn, svigerbarn, god helse, bikkje osv osv….. mye å være takknemlig for.

– Hva skal til for at du har en god dag?

– Et tegneark eller et lerret, litt smågodt, stillhet og godt vær.

– Hvilket talent kunne du ønske du hadde?

– Skulle virkelig ønske at jeg ble dyktig på hest, men har for lite tid og mulighet til å få tid til det.

– Hvilke planer har du for sommeren?

– Å være på hotellet i Sulis.

Powered by Labrador CMS