Saltenposten A/S

Saltenposten

Skal du til Gran Canaria? Da bør du lese dette:

Svartelistet legeklinikk rundlurer turister

ADVARER. Gjensidige advarer mot en klinikk på Gran Canaria som skal ha rundlurt norske turister. Foto: Gjensidige

Klinikken i Puerto Rico skal ha rundlurt norske turister til å betale store summer som forsikringsselskapene ikke dekker.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Gjensidige har nå gått ut og advart mot den svartelistede klinikken.

- Det er svært sjelden vi navngir en klinikk på denne måten, men vi mener det er riktig å gjøre det i denne saken, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

De siste årene har forsikringsselskapet hatt flere titalls fortvilte kunder som har opplevd å bli svindlet ved Clinic Diamond, som ligger sentralt i Puerto Rico.

- Dette er kyniske folk som utnytter folk i sårbare situasjoner, sier Voll. For noen er følelsen av å bli svindlet for store beløp så belastende at ferien har blitt ødelagt.

Truende atferd

På få uker har Gjensidige mottatt flere nye henvendelser fra kunder som føler seg misbrukt og lurt.

Et helt ferskt eksempel er en eldre mann som følte seg dårlig og hadde behov for lege. Han ble lokket inn av norske flagg og skilt med «vi snakker norsk» utenfor legekontoret Clinic Diamond.

Det som i utgangspunktet var en mindre luftveisinfeksjon ble strakt til noe mer alvorlig. Kunden fikk flere intravenøse behandlinger og ble truet til å komme tilbake en rekke ganger. Legen skal ha truet mannen med innleggelse på sykehus dersom han ikke kom tilbake.

Mannen og ektefellen følte seg fanget i situasjonen og endte opp med å betale mellom 5000 og 9000 kroner pr besøk. Totalt kostet turene til legen nærmere 50.000 kroner. Medisinen kunden trengte for å bli frisk kostet rundt 120 kroner på det lokale apoteket. Behandlingen tok slutt da de sa at kontoen var tom for penger.

- Vi har også en kunde som har klaget over en betennelse i tannkjøttet og betalte nærmere 40.000 kroner, sier Voll. En annen hadde problemer med tett øre. I løpet få minutter på legekontoret lå han på en benk med maske over ansiktet og måtte komme tilbake en rekke ganger. Pris 26.000 kroner.

Svartelistet

Klinikken er svartelistet av de aller fleste forsikringsselskapene, men har sine egne forklaringer til kundene og ber derfor kundene betale med kredittkort med argumentet at de vil få dekket utgiftene når de kommer hjem.

- En fellesnevner er at klinikken lurer pasientene til komme igjen flere ganger til kontroll, sier Voll. De belaster kunden for store beløp for hvert besøk og truer også med at de ikke vil skrive ut kvitteringer dersom de ikke kommer tilbake.

Kontakt forsikringsselskapet først

Voll anbefaler alle til å ta kontakt med alarmsentralen til forsikringsselskapet, uansett sykdomstilfelle.
- De vil kunne veilede deg til en lege eller sykehus som er å stole på.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...