KLIPPES OPP. Salten brann gjorde kort prosess med bilen, og med den hydrauliske klippesaksa, ble bilen åpnet i løpet av få minutter. Det er viktig for alle partene å få øvd på å bruke det utstyret de har tilgjengelig og som kan redde liv. Alle foto: Helge Simonsen
KLIPPES OPP. Salten brann gjorde kort prosess med bilen, og med den hydrauliske klippesaksa, ble bilen åpnet i løpet av få minutter. Det er viktig for alle partene å få øvd på å bruke det utstyret de har tilgjengelig og som kan redde liv. Alle foto: Helge SimonsenLEGE PÅ PLASS. En hardt skadd markør får hjelp av lege og ambulansepersonell på øvelsen.FORNØYD. Kommuneoverlege Kjell-Gunnar Skodvin var en godt fornøyd mann etter at øvelsen var gjennomført. - Vi fikk testet mye av samarbeidet vi er avhengige av å ha ute, og det var oså veldig nyttig for legestudentene som var med, forteller han til Saltenposten.

- Svært viktig å øve på beredskapen

Fredag var det en stor øvelse for alle nødetatene på Rognan. 24 legestudenter fikk være med på en simulert bilulykke i sentrum.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Hele fredag var satt av til at nødetatene og 24 legestudenter som går siste året på sin utdanning skulle få øvet sammen på Rognan.

I tre omganger ble det simulert at det hadde skjedd en bilulykke ved fotballhallen, med flere hardt skadde personer involvert.

Til stedet

I løpet av de tre gangene øvelsen ble gjennomført, fikk alle studentene vært med på å delta i en aktiv rolle, enten ute på skadestedet, eller inne på det provisoriske akuttmottaket som var satt opp på samfunnshuset.

Alle etatene utenom politiet var med og til stede under øvelsen. Først kom ambulansen til skadestedet, og de måtte jobbe raskt for å prioritere de fire skadde i ulykken.

Markørene gjorde det de skulle, og smerteropene fra bilene var av det realistiske slaget.

Skal stresses

Det er viktig at de som er med på øvelsen får oppleve den så nært virkeligheten som mulig. Da må de som er med gjøre det de kan for å leve seg inn i sine oppgaver.

Brannvesenet var også med på øvelsen, og den siste runden fikk de også tatt i bruk det store verktøyet de har.

Den ene bilen måtte klippes opp for å få ut pasienten, og det gikk ikke lang tid før den nærmest var delt i to.

- Etter planen

Kommuneoverlege Kjell-Gunnar Skodvin var veldig godt fornøyd med gjennomføringen av øvelsen.

- Vi fikk gjort det vi skulle, og studentene som kom hit fikk erfaringer med hvordan det er i en reell ulykkessituasjon. Det å kunne gjennomføre selve øvelsen tre ganger i løpet av dagen ga oss muligheter til å få alle med i en aktiv rolle, noe som var hele poenget med øvelsen, forteller han.

- Samhandlingen mellom etatene fikk vi også terpet på, og det er veldig viktig i den daglige utøvelsen vi har i denne jobben, sier han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS