Saltenposten A/S

Saltenposten

Sterk debutant fra Saltdal imponerte i NM

FORNØYD. Kristianne Helgesen har god grunn til å være fornøyd med NM-innsatsen. Foto: Saltdal styrkeløftklubb

Kristianne Helgesen (30) fra Saltdal styrkeløftklubb gjorde et knallgodt NM i helgen.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SALTDAL: I helgen deltok Kristianne Helgesen på NM i styrkeløft, åpen klasse, med utstyr. Åpen klasse vil si at alle alderskategorier kjemper mot hverandre, så dette er mesterskapet hvor de beste knives om edelt metall og Kongepokalen.

NRK på plass

Mesterskapet fant sted i Sandnes i Rogaland, og ble i år arrangert som en del av NM-veka 2018.

Dette betydde at NRK var til stede med kamera, og at deler av mesterskapet ble sendt direkte på TV. Med andre ord var det mer enn bare idrettslige årsaker å være spent på for Kristianne.

Fokus på egne løft

Tobarnsmoren fra Saltdal reiste nedover kvelden før med samboer Karl Rune Ingebrigtsen og trener Trond Alm Henningsen.

- Hun var påmeldt i den tøffe -72kg-klassen, hvor blant annet landslagsløfter Marte Elverum deltar, men Kristianne hadde først og fremst et mål om å komme seg gjennom mesterskapet med godkjente løft. Andre løftere kan man uansett ikke gjøre noe med, sier trener Trond.

Kamp mot vekta

Han forteller at spenningen ble ekstra stor da Kristianne veide for mye på morgenen.

- I styrkeløft veies man inn to timer før stevnestart, og på et NM får man ikke delta om man ikke klarer klassen. Selv om Kristianne hadde gått fra hotellet til stevnearenaen var hun fortsatt 150 gram for tung, og måtte derfor bruke dyrebar tid på bakkeløp og korte intervall ute i regnværet for å få svettet seg ned til godkjent kroppsvekt, fortsetter han.

Stramme bandasjer

Den ekstra innsatsen ga heldigvis avkastning, og hun hadde enda en liten halvtime til å rehydrere og få i seg næring før oppvarmingen måtte starte.

I styrkeløft med utstyr konkurrerer man med svært trange drakter og stramme bandasjer rundt knærne.

Teknisk utfordring

Dette utstyret gjør at man kan løfte tyngre vekter enn uten, men er samtidig svært vanskelig å håndtere og faktisk ganske smertefullt å løfte med.

Det er derfor mye spenning knyttet til løfterne, da man kan risikere å bomme ut på tekniske feil som følge av denne økte utfordringen.

Godt konkurransehode

- Kristianne har imidlertid et svært godt hode for konkurranse, og gjennomførte stevnet på best tenkelig måte - særlig med tanke på at hun måtte streve seg ned i vektklassen tidligere på morgenen. Hun endte opp med ni av ni godkjente løft, fjerdeplass og personlig bestenotering i alle øvelser. Som trener må jeg si at dette er svært sterkt (og nesten unormalt bra) prestert av en NM-debutant, sier han fornøyd.

Sliten, men fornøyd

Kristianne fikk disse resultatene: Knebøy 155 kg, benkpress 87,5 kg og markløft 145 kg

Totalt løftet hun 387,5 kg.

- Med dette forbedret hun sin tidligere total med 17,5 kg, og det var en sliten men fornøyd Kristianne som pakket treningsbagen for å dra hjem og forberede seg på sesongstart mot neste års NM, avslutter en stolt og fornøyd trener.

Klubben sender en stor takk til sine sponsorer Saltdal økonomiservice og Dragefossen for deres bidrag til reisen og oppholdet i Sandnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...