STÅR PÅ. Anne Grethe Lund og Sissel Setså er begge aktive skyttere og flinke dugnadsfolk. I helga la de ned stor innsats i Daja. Alle foto: Sulitjelma skytterlag
STÅR PÅ. Anne Grethe Lund og Sissel Setså er begge aktive skyttere og flinke dugnadsfolk. I helga la de ned stor innsats i Daja. Alle foto: Sulitjelma skytterlag

På dugnad for skytterlaget

Sulitjelma skytterlag legger ned stor innsats på anlegget i Daja.

Publisert Sist oppdatert

SULITJELMA: Skytterlaget er et lite lag med rundt 50 aktive medlemmer.

Siden høsten 2014 har de hatt mange store prosjekter.

Lang prosjektliste

Det er laget ny og forbedret 15-metersbane med nytt oppholdsrom, oppgradering av veien inn til Daja, nye elektroniske skiver på 100-meteren i Daja, ny standplass 200-meter (under bygging), 10 nye elektroniske skiver på 200-meteren (ferdigstilles) enten i 2019 eller 2020.

- Når vi blir helt ferdig fremstår banen og anleggene som tipp topp moderne og modne for større stevner, sier leder i skytterlaget, Ståle Indregård.

Krevende arbeid

Prosjektene er til dels veldig krevende, og krever masse utstyr og kompetente folk.

- Alt arbeid er utført på dugnad av en hard kjerne av lagets medlemmer, cirka 10-12 personer, blant dem åtte aktive skyttere. Det betyr at folk i laget kan utføre alle disse oppgavene på dugnad. Alle disse «kan noe» og har hatt sammenfallende mål om å bygge det som en gang var nedfallsanlegg opp til å bli topp moderne, sier han.

- Veldig godt miljø

Indregård sier at det er et meget godt miljø i skytterlaget. Det jobbes mye dugnad, både på ettermiddager og flere helger i året.

- Ingen klager på det og folk er blide og fornøyde. Denne helga ble det jobbet 14-timerskift både lørdag og søndag. Det er mulig fordi folk trives og har det gøy sammen. Det er en veldig sammensveiset og sosial gjeng. I tillegg til dette har samme gjengen sosiale sammenkomster tre-fire ganger i året, sier han.

Avgjørende støtte

Han setter stor pris på at næringslivet har stilt opp.

Noen har sponset oss med penger, andre med masser, byggematerialer og lignende. Noen bidrar med lån av maskiner og utstyr.

- Uten denne velviljen og positiviteten hadde det vært helt umulig for oss å realisere disse prosjektene. Totalt ville alt dette kostet oss i området 2-2,5 millioner kroner om vi skulle betalt full pris og kjøpt inn alle tjenester. Nå ender regninga på 7-800.00. Det samme kan også sies om Gjensidigestiftelsen, Velferdsfondet, Sulitjelmabanens fond og Sanitetsforeninga i Sulis. De bidrag vi har fått derfra har vært helt avgjørende for oss, sier en takknemlig Indregård.

Motiverende

Han synes det er både motiverende og veldig hyggelig at folk i Sulis og lokalsamfunnet for øvrig engasjerer seg og bryr seg om det de gjør.

- Folk er nysgjerrige, kommenterer og vi får mange positive og gode tilbakemeldinger, sier han.

Sportslig stigning

Når anleggene er ferdige, kan man jo tro at det sportslige blir stadig bedre - til tross for at man allerede ser noen resultater.

- Vi har to NNM-vinnere de siste tre årene, pluss at unge, lovende Tuva Hugås har skutt 350 poeng tidligere i år. Men like artig er det at vi hadde 13 unge på skyteskole i høst. Flere av disse har allerede vært med på stevner utenfor Sulis. Det er ganske bemerkelsesverdig sett hen til folketallet og rekrutteringsgrunnlaget, sier Ståle Indregård.-

Powered by Labrador CMS