MØTE. Kriseledelsen i Sørfold kommune har møte hver dag. Her er fra venstre ingeniør på VVA Trond Nyquist, ordfører Gisle Hansen, kommunedirektør Stig Arne Holtedahl, kommunalsjef Kurt Peder Hjelvik, kommuneoverlege Ingar Strand og kommunalsjef Lisbeth Bernhardsen. Foto: Sørfold kommune
MØTE. Kriseledelsen i Sørfold kommune har møte hver dag. Her er fra venstre ingeniør på VVA Trond Nyquist, ordfører Gisle Hansen, kommunedirektør Stig Arne Holtedahl, kommunalsjef Kurt Peder Hjelvik, kommuneoverlege Ingar Strand og kommunalsjef Lisbeth Bernhardsen.

Har planene klare

Sørfold forbereder seg på smitte

En avdeling ved Sørfold eldresenter på Straumen blir omgjort til smittevernavdeling ved behov.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: Fredag formiddag var siste nytt at ingen av de som er testet har korona-virus. I tillegg opplyser kommuneledelsen at alle legene er tilbake ved legekontoret fra mandag av.

Har planen klar

I et telefonmøte med formannskapet, ble politikerne informert om hvilke grep som er gjort i kommunen den siste drøye uken, og hvilke planer som er lagt dersom noen innbyggere skulle bli smittet.

- Vi så tidlig behov for å gå i gang og planlegge egen smittevernavdeling dersom behovet skulle dukke opp. Løsninga er å gjøre en omgruppering på eldresenteret, der en av fløyene er atskilt og med egen inngang, opplyste kommunalsjef for teknisk, Kurt Peder Hjelvik, en av de som sitter i kommunens kriseledelse.

Dersom det skulle bli behov for dette, må noen av beboerne på eldresenteret flytte, og derfor er det lagt til rette for at de friskeste kan få plass ved de nye omsorgsboligene i Strandmyra 6.

Stor innsats

Hjelvik roser de ansatte som har vært med i arbeidet.

- Jeg har ikke møtt ett nei i organisasjonen. Det er gjort en formidabel innsats av vaktmestere, VVA, renholdere, helsepersonell og andre, sier han.

Et av grepene de har gjort for å unngå smitte, er å dele arbeidsstokken på VVA i to skift, slik at ikke så mange ansatte trenger å møtes samtidig.

- Vi ble raskt utfordret på å legge til rette for et undersøkelsesrom og smitterom. Dette har vi fått avsatt egne lokaler til, og det er utarbeidet grundige rutiner for renhold. Vi føler vi er ajour så langt vi klarer å være det, men vi vet ikke hva som er rundt neste sving, sier Hjelvik.

Mange kan bidra

Kriseledelsen har faste møter hver dag, og i tillegg har kommunedirektør og ordfører møte med regionrådet to dager i uka.

- I går hadde vi Sivilforsvaret her, som sa noe om hva de kan stille med om situasjonen tilspisser seg og vi trenger telt, utstyr eller personell. Vi har også hatt møte med Røde Kors tidligere, opplyser kommunedirektør Stig Arne Holtedahl.

Helsepersonell

Kommunen har også gått ut med ei oppfordring til helsepersonell om å melde seg.

- Vi har fått noen henvendelser, både fra egne ansatte og folk utenfra som nå er satt i beredskap. Det vi trenger mest nå er sykepleiere og helsefagarbeidere, men folk er positive til å stille opp, sier Lisbeth Bernhardsen, kommunalsjef for drift.

Per i dag er ingen av kommunens helsepersonell i karantene.

Powered by Labrador CMS