Saltenposten A/S

Saltenposten

Satser stort langs veiene i Salten

TAR DET MESTE. Salten Bilberging har holdt det gående langs veiene i Salten siden 2013. Nå øker de satsingen og daglig leder Stefan Esaiassen (t.v.) er glad for at Eirik W. Sollie skal være stasjonert i Saltdal med den røde storbergeren og bergingsbilen til høyre. - Det gir oss gode muligheter til å være enda nærmere våre kunder, sier de to. Foto: Helge Simonsen

Salten Bilberging utvider driften, og har nå fått en mann fast på plass i Saltdal.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

INDRE SALTEN: Den lave høstsola varmer på ingen måte like mye som den gjorde for bare noen uker siden, og det kan være flere minusgrader om natta.

Det betyr at det er mange som tenker på at de må legge om dekkene snart, men det er ikke alle som rekker det før det er for sent. I tillegg er det nok også noen som blir overrasket over hvor glatt det kan bli i overgangen mellom høst og vinter.

Klare for innsats

Men det er også de som er klare for å hjelpe når det går galt, og der har Salten Bilberging gjort inngangen til den kommende vintersesongen enda bedre.

Med totalt fire bergingsbiler og to støttekjøretøy er de klare for å takle det som måtte komme.

I Saltdal

Men til forskjell fra tidligere, kommer de i år til å ha to av dem stasjonert i Saltdal. Her bor nemlig sjåfør og bilberger Eirik W. Sollie, og han skal ha dette som base.

- Vi hadde ganske mange opp-
drag i Saltdal i fjor, og vi ønsker å kunne være enda mer til stede enn vi har vært. Det handler om å være raskt på plass, og nå er vi i hvertfall en halvtime nærmere om noen trenger hjelp i dette området, sier daglig leder Stefan Esaiassen til Saltenposten.

Tungberger

De to bilene som skal være i Saltdal skal være kapable til å hamle opp med det meste som måtte komme av oppdrag.

- Vi har en veldig allsidig bergingsbil som brukes til biler, og i tillegg er den store bergeren som kan brukes til å hente opp lastebiler og vogntog på plass om det trengs, sier Esaiassen.

Bergerkollega Eirik W. Sollie forteller at det er mye som må til for at ikke den skal få jobben gjort.

- Så vidt jeg vet er det den eneste storbergeren i Salten med åttehjulstrekk. Den er ikke den nyeste modellen på veien, men den er sterk som en bjørn. Det er ikke uten grunn vi kaller den for "dyret", sier han og ler godt.

Skal strekke seg

Både Esaiassen og Sollie sier at det å drive med berging blir for en livsstil å regne. Det kan bli veldig lange dager når det står på som verst. Men det er likevel ikke noe som virker avskrekkende.

- Nei, man blir etter hvert ganske vant til at man ikke lever like liv med de som sitter på kontor. Det kan være sånn at man kan være med på ting andre ikke kan i de rolige periodene, men samtidig blir man også den som må la skjellene ligge om telefonen ringer midt i fredagstacoen, sier Stefan med et smil.

- Vi vil være de som strekker seg litt lenger for kundene, og det prøver vi alltid å få til. Vi forlater ingen i veikanten hvis bilen ikke kan brukes. Da må vi heller prøve å finne løsninger. Når vi driver som vi gjør, uavhengige av de store selskapene, så må vi ha fornøyde kunder. Det er det vi lever på, og som vi strekker oss etter, slår han fast.

Tunnelen velkommen

Man skulle kanskje tro at de som jobber med bilberging ser med et hjertesukk på at det i neste uke åpner ny tunnel gjennom Tjernfjellet. Men slik er det ikke for Salten Bilberging.

- Nei, det selvsagt ikke noe vi synes er dumt. Det er ingen som er tjent med at samfunnet stopper opp på grunn av en trailer på tvers, eller at folk må ferdes langs livsfarlige veier. Vi håper færrest mulig skal bli skadet i trafikken, og det er noe tunnelen kommer til å redusere faren for. Nei, den heier vi på hele veien, sier Esaiassen.

Kunnskap

Det er også mange år med erfaring som står bak satsingen mot Saltdal.

- Jeg har jobbet mange år med berging siden jeg startet med det i forsvaret tilbake i 2010. Det har vært mange forskjellige oppdrag, for å si det sånn, men man lærer mye underveis. Vi har begge jobbet sammen i Fauske Bilberging den tiden det eksisterte, forteller Sollie.

Både Esaiassen og Sollle er klare for den kommende vintersesongen. De har også mannskaper de kan ta med når det er behov for det, og tror på at det skal bli bra når det nå utvides sørover.

- Det skal merkes at vi er på plass og at vi satser enda bredere. Om folk trenger hjelp, så skal de kunne føle en trygghet i at vi nå også er på plass i Saltdal hele tiden, slår de to fast.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...