IGANG. Geir Arne Pedersen på den nye rullestolveien han har laget ned til en bortgjemt og glemt perle på Straumen. Han roser også næringslivet for bidragene. Foto: Sylvia Bredal
IGANG. Geir Arne Pedersen på den nye rullestolveien han har laget ned til en bortgjemt og glemt perle på Straumen. Han roser også næringslivet for bidragene.

Ruster opp naturperle for rullestolbrukere

(SØRFOLD) Geir Arne Pedersen (49) ønsker at alle skal ha muligheten til nærkontakt med det våte element.

Publisert Sist oppdatert

Et lite steinkast fra Rådhuset på Straumen lå det en gjengrodd og bortglemt perle og tilrettelagt fiskeplass ved elva.

- Jeg prøvde å ta med min svigerfar som sitter i rullestol ned til vannkanten, men stien ned var grodd igjen.

Snartenkt

Svigerfaren til Pedersen har alltid vært glad i fisking og friluftsliv, og Pedersen synes det var for galt at han ikke kunne tilby svigerfar en slik enkel aktivitet i gåavstand fra eldresenteret.

FÅR ROS. Geir Arne Pedersen ruster opp en naturperle ved elva på Straumen. Det blir applaudert av mange i nærmiljøet. Foto: Sylvia Bredal
FÅR ROS. Geir Arne Pedersen ruster opp en naturperle ved elva på Straumen. Det blir applaudert av mange i nærmiljøet.

Da fikk Pedersen en idé om at han kunne kanskje få gjort noe med tilgjengeligheten og hvordan det så ut rundt fiskeplassen.

- Jeg tenkte at om min svigerfar og andre rullestolbrukere ved eldresenteret her like ved skal ha glede av dette i sommer så måtte vi sette i gang nå.

Overveldende respons

Denne tanken fikk Pedersen i slutten av april, og jammen er han kommet i gang. Han la ut på Facebook om noen ville hjelpe ham, og responsen har vært overveldene. Her ligger en mengde oppmundrende kommentarer, men også giverglede.

Pukk, veiduk og lån av gravemaskin kom på plass i en fei. Material til ny fiskerampe er sponset og Siso vekst er med på laget for å få ordnet både grillplass, benker og sjelteret som allerede sto der fra før.

BYGGES NY. Denne plattingen blir byttet ut med en større og som kommer litt høyere opp slik at det blir plass til to rullestoler. Foto: Sylvia Bredal
BYGGES NY. Denne plattingen blir byttet ut med en større og som kommer litt høyere opp slik at det blir plass til to rullestoler.

- Det er veldig artig å se, og jeg har også bare møtt velvilje hos Sørfold kommune, forteller han.

Kanskje nettopp fordi denne plassen egentlig skulle være en tilrettelagt plass for folk i folda.

Flere perler fram i lyset

I tillegg er det plukket søppel både til lands og vanns, ryddet skog, svaberget er gjort rent for mose, skjelteret er spylt, og det skal rustes opp med litt bedre åpning, tett tak og ødelagte bord blir byttet ut.

Dette kan være starten på flere prosjekter langs vassdraget her, men da tenker Pedersen ett år fram i tid og neste sommer.

- Men da tenker jeg at vi kan søke om støtte til det, for man kan jo ikke støtte seg til folks velvilje og sponsing i alle tiltak, om man kan få støtte til det utenfra. Men søknader tar tid, og for de eldre som jeg tenkte på i dette prosjektet, så er det jo her og nå som teller.

Kan ikke sitte å klage

Pedersen håper også at dette prosjektet kan være en liten oppkvikker om at det nytter å bry seg, sette i gang ting og bry seg om lokalmiljøet sitt, selv om det er på et tettsted.

- En kan ikke bare sitte å forvente at noen andre tar ansvar eller klage. Det enkle er ofte det beste.

OPPRUSTES. Til venste for sjelteret skal Siso vekst lage mure opp en bålplass med benker og de skal også ruste opp skjeleteret, blant annet med større åpning. Her inne går det an å sitte i ly for været. Foto: Sylvia Bredal
OPPRUSTES. Til venste for sjelteret skal Siso vekst lage mure opp en bålplass med benker og de skal også ruste opp skjeleteret, blant annet med større åpning. Her inne går det an å sitte i ly for været.

Når fiskeplassen er klar til bruk håper bare Pedersen på at det blir godt sommervær og at plassen blir brukt av må og store, barnevogn-trillere og andre.

- Det er fint å bade her, og det går absolutt an å få fisk her, smiler han.

Drømmen er også å få lagt asfalt på veistubben.

Powered by Labrador CMS