Saltenposten A/S

Saltenposten

Rudi skriver på nye hitlåter

LÅTSNEKRER. Her ved pianoet laget Rudi Johansen suksessen «House of Cards». Nå håper Rudi Johansen han har på gang en like stor hit. Foto: Stig Bjørnar Karlsen

(OSLO/SKJERSTAD) Han laget store radiohits med «House of Cards» og «City on fire». Nå skriver han på nye låter som han håper skal bli like populære.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

De to sangene ble listet på P1, og mye spilt på kanalen i 2015. De ble spilt i utlandet, og de spilles fortsatt en del på radio. Særlig «House of Cards» ble en stor hit.

Lionheads

- Nei, den handler ikke om tv-serien. Den ble skrevet før tv-serien, og handler om når ting raser sammen, sier Rudi Johansen fra Breivik i gamle Skjerstad kommune.

The Lionheads heter gruppa der Oslo-boeren er både låtskriver, gitarist og vokalist. Gruppa hadde mange spillejobber i 2015 og 2016, men de to siste årene har det vært stille.

Rudi er blitt småbarnsfar, og da er det mer enn nok med lærerjobben på mellomtrinnet på Fernanda Nissen skole i hovedstaden.

Kommer tilbake

Gruppa ligger litt i dvale nå. Bare en og annen eventjobb tar de på seg. Men når de nye sangene lanseres, trolig litt utpå nyåret i 2020, da kommer de tilbake.

Da håper de på å gjenoppleve 2015/2016 med mye radiospilling, med festivaljobber og stor oppmerksomhet rundt bandet.

Sinsen

- Man vet selvsagt aldri om en ny låt bli en hit, og om den kommer gjennom nåløyet for å bli spilt på radio, men jeg har skrevet noen kule låter, så vi får se, sier Rudi
Johansen.

Vi møter han i bandets lokaler i ei boligblokk på Sinsen. Det ene rommer er overfylt av trommesett og utstyr. I det andre har Rudi et piano og en datamaskin.

Internasjonalt

«House of Cards» var en av de met spilte sangene på norsk radio i 2014 og 2015. Den har blitt spilt en del på amerikansk radio, mens «City on fire» har blitt spilt enda mer i USA.

De to sangene har utvilsom et større internasjonalt potensial, men det store gjennombruddet utenlands har ikke kommet.

- Vanskelig

- Det er vanskelig å slå igjennom internasjonalt selv om låten er god. Enten å du treffe noe som har veldig tro på den, eller så må du ha enormt med penger til markedsføring, sier Rudi Johansen.

Han registrerer at både Astrid S, Sigrid og Alan Walker har klart det.

Ambisjoner

Rudi Johansen flyttet til Oslo i 2006. Bandet ble startet i 2012, og fikk altså gjennombruddet kort tid etter. Bandnavnet er forøvrig hentet fra ei bok med samme tittel.

- Hvilke ambisjoner har dere?

- Det viktigste er at man er fornøyd selv, at man har det gøy, at det er kult å holde på, og at det er noe som gir energi. Men i perioder har det absolutt vært ambisjoner om å kunne leve av dette. Det gikk bra i forrige runde. Vi får se om det gjenoppstår neste år når de nye låtene kommer.

Gitarbasert pop, kaller han sjangeren til The Lionheads. På neste utgivelse blir fortsatt pop, men kanskje litt mer elektronisk rettet.

Iron Maiden

Rudi Johansen fra Breivik i Skjerstad er selvlært på gitar. Broren spilte også gitar, og de lærte mye gjennom nettet. På ungdomsskolen var han med i UKM, med et band som spilte Iron Maiden.

Han gikk videregående i Bodø, men ikke musikklinja. Musikkutdanning har han aldri vært spesielt interessert i. Men jobber har det likevel blitt. Han var med i husband på Sinus, og i hovedstaden har det også blitt mye frilansjobbing som gitarist.

Takker Randolv

Skolen i Breivik ble lagt ned da Rudi gikk i fjerdeklassen. Musikk-
opplevelsene i grunnskolen har han fra Skjerstad skole. De var det mange av, blant annet takket være Randolv Gryt.

- Han satte opp musikaler, han pushet meg til å opptre med låter i musikktimene. Han kjørte meg fram og tilbake for å være med på ting. Ingen tvil om at han har betydd mye for kulturen i Skjerstad, sier Rudi Johansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...