FORNØYD. Rektor Trine Kristensen på Saltdal videregående skole var fornøyd med gjennomføringen av utanningsmessen på skolen. Foto: Helge Simonsen
FORNØYD. Rektor Trine Kristensen på Saltdal videregående skole var fornøyd med gjennomføringen av utanningsmessen på skolen.

Færre fagtilbud ga færre søkere

Rektoren er glad for mange TIP-søkere men bekymret for elektrofag

Færre har søkt om plass ved Saltdal videregående, trolig fordi ei linje er kuttet.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Rektor Trine Kristensen ved Saltdal videregående skole, melder om lavere søkertall.

- Det er nok et resultat av at design og håndverk er lagt ned, sier hun.

Les hvor mange som søkte på de ulike linjene.

Bekymret

De har også færre søkere på elektrofag i år enn i fjor. Mens det i år er to klasser på førsteåret, blir det trolig bare én klasse til høsten.

- Jeg er veldig bekymret for søkertallene til elektro. Bransjen har et framtidig kompetansebehov, både innenfor det som handler om fornybar energi, at verden skal bli mer elektrisk og automatisert, sier rektoren.

- Ellers er det overraskende at vi har så få søkere til påbygning, men der kan det bli fylt opp før skolestart. Det er synd om det ikke blir igangsatt, for da mister elevene enda et tilbud, og må til Bodø, forklarer hun.

Les også: Vi kan få to ekstra klasser

Gode søkertall

En gledelig nyhet er at de har veldig gode søkertall til teknikk og industriell produksjon (TIP), en klasse de ikke har inneværende skoleår.

- Vi er spente på hvor mange klasser vi får på TIP. For øvrig gikk alle våre elever ut i lære, så det viser seg at bransjen har et stort behov. De fikk tidlig formidling, det vil si at de fikk lærlingeplass før de var ferdige med skoleåret. Saltdal var den skolen med best formidling i Nordland fjor, forteller Kristensen.

Det jobbes godt med formidling, og det handler om godt og tett samarbeid mellom skolen, opplæringskontoret og Nav.

Spesiell situasjon

Rektoren berømmer lærere, elever og foreldre for hvordan de har håndtert korona-situasjonen.

- Det er noe å snu seg slik over natta. Det er en spesiell situasjon, men jeg synes alle har gått inn for å få det til best mulig. Det er virkelig en dugnad som gjøres i skole-Norge, slår Kristensen fast.

Noen av de ansatte er i karantene, men alle jobber hjemmefra, med unntak av noen få som er på skolen.

- Vi har ofte skype-møter, og følger opp elever tett ved å ringe dem, sier hun.

Powered by Labrador CMS