LANGVEISFRA. Frode Dalsvåg har tatt turen helt fra Trondheim for å smake på nordnorsk tradisjonsmat på Nordneskroa i Saltdal i helga. Foto: Maria Edvardsen
LANGVEISFRA. Frode Dalsvåg har tatt turen helt fra Trondheim for å smake på nordnorsk tradisjonsmat på Nordneskroa i Saltdal i helga.

Tradisjonsmatdagene 2019

Reiste helt fra Trondheim for å smake på tradisjonsmat i Saltdal

For åttende gang blir Tradisjonsmatdagene arrangert på Nordneskroa i Saltdal.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Både kjente og ukjente matretter av ulike slag står plassert på bordet når Tradisjonsmatdagene blir arrangert for åttende gang på Nordnes kro i Saltdal.
En av de som besøkte arrangementet lørdag var Frode Dalsvåg. Og han har reist et stykke for å få med seg den årlige matbegivenheten.

Reist langt

- Jeg har reist fra Trondheim på grunn av dette. Og ja, jeg har dratt langt for å spise alt for mye, ler den matglade mannen.
Han har kjennskap til stedet og arrangementet på grunn av at han flere ganger har feriert på campingplassen. Og er ikke i tvil om hva som falt mest i smak.
- Produktene fra Hansen på Mo. Saltkjøtt, badsturøkt lammelår. Og så møsbrømlefsa som de lager her, den er kjempegod. Det vil si, alt er godt, smiler han mens han forsyner seg av ulike hjemmebakte lefser.

MYE JOBB. Kokkene Sedad Rihic, Nisvet Dainic og Even Olsen har gjort sitt til å få alle matrettene på bordet til Tradisjonsmatdagene 2019. Foto: Maria Edvardsen
MYE JOBB. Kokkene Sedad Rihic, Nisvet Dainic og Even Olsen har gjort sitt til å få alle matrettene på bordet til Tradisjonsmatdagene 2019.

Lokale bønder

Dalsvåg mener tradisjonsmat er viktig fordi det gjør at man holder i hevd tradisjoner som er annerledes fra dagens fastfood-trend.
- Og så tenker jeg tilbake på mine besteforeldre og de tradisjonene vi hadde da, forteller han.

Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen som driver Nordnes kro og som står bak arrangementet, med god hjelp fra kokkene på kjøkkenet og samarbeid med lokalt næringsliv, forteller om hva som er særlig fokus på i år.
- Det er lokale råvarer, og det mangfoldet som fins i gamle mat-tradisjoner.

FRA NÆRMESTE GÅRD. Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen ved Nordnes kro i Saltdal forteller at fokuset i år er på kortreiste matvarer fra gårder like i nærheten, blant annet lammekjøtt fra Stolpen gård og storfekjøtt fra Akre på Drage.
FRA NÆRMESTE GÅRD. Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen ved Nordnes kro i Saltdal forteller at fokuset i år er på kortreiste matvarer fra gårder like i nærheten, blant annet lammekjøtt fra Stolpen gård og storfekjøtt fra Akre på Drage.

I morgen, søndag fortsetter arrangementet med en gedigen buffet av alle slags tradisjonsretter, og paret ønsker alle velkommen til Nordneskroa for en spesiell gastronomisk opplevelse.

Powered by Labrador CMS