NABOBEKYMRING. Steffan Brunstad, Liv Mona Høgseth, Rolf Åge Høgseth, Mariell Aronsen og Kai Rune Furre bekymrer seg blant annet over høyden på boligblokkene. Ifølge beboerne vil fire av de fem planlagte bygningene rage høyere enn det markerte hvite huset på oversida av tomta. De mener også at planene bryter med kommuneplanen. Foto: Kenneth Strømsvåg
NABOBEKYMRING. Steffan Brunstad, Liv Mona Høgseth, Rolf Åge Høgseth, Mariell Aronsen og Kai Rune Furre bekymrer seg blant annet over høyden på boligblokkene. Ifølge beboerne vil fire av de fem planlagte bygningene rage høyere enn det markerte hvite huset på oversida av tomta. De mener også at planene bryter med kommuneplanen.

Leder:

Protester mot bolig-prosjekt

Noen og enhver hadde protestert dersom de hadde fått en rekke høye bygninger rett foran huset sitt. Det risikerer beboere på Finneid.

Publisert Sist oppdatert

De har protestert helt siden byggeprosjektet til Møllna AS ble lansert.

Torsdag avgjør Fauske kommunestyre skjebnen til det omstridte prosjektet.

Møllna AS håper planene for å sette opp fem bygninger som skal inneholde 40 leiligheter, blir godkjent. Bygningene har en såkalt kotehøyde på fra 15,5 til over 23 meter.

Det blir blant de høyeste byggene i Fauske.

Et annet ankepunkt er at byggene blir stående mindre enn 100 meter fra sjøen. Det blir nærmere enn det politikerne har vedtatt i kommuneplanens arealdel.

Noe som kan skape presedens i andre byggesaker.

Et tredje ankepunkt er at 40 nye boliger vil skape økt trafikk i Finneidgata. Ifølge de som bor her er veien bare 3,6 meter bred. De er bekymret for trafikksikkerheten, spesielt myke trafikanter.

Å utvide veien er vanskelig på grunn av dagens bebyggelse.

I stedet foreslår kommunen å etablere fartshumper for å redusere hastigheten for de som bruker veien.
Beboerne mener det ikke tilstrekkelig.

De ønsker at det anlegges en alternativ adkomst.

Vi tviler på at dagens beboere får noen av sine protester imøtekommet når politikerne skal bestemme seg på torsdag.

Da prosjektet ble behandlet i plan og utviklingsutvalget foreslo Senterpartiet å redusere høyden på byggene til 15,5 meter.

Det ble nedstemt.

Nå kan det hende at politikerne påfører seg selv det som kalles en bjørnetjeneste. De har selv vedtatt at det ikke skal bygges nye boliger innenfor 100-metersgrensen fra sjøen. Tillater de Møllna-prosjektet, må de åpne for andre som ønsker å bygge ved sjøen.

Vi er spent på hva Fylkesmannen i Nordland sier til utbyggingen så nært sjøen. Han er trolig det eneste håpet dagens beboere har. De får neppe gjennomslag for å redusere byggehøyden, og får neppe noen ny vei.

Møllna-prosjektet er et eksempel på at det er blitt vanskelig å finne boligtomter i Fauske sentrum som ikke er omstridt. Det er vel å bra med en fortetning, men når det går utover de som bor her i dag blir det lett konflikter. Det kan slå tilbake på politikerne ved neste valg.

Powered by Labrador CMS