JOBBTRENING. Denne gjengen er alle på jobbtrening på Huset i Svingen og arbeider med mat i svingen. Fra venstre Hawa Faroh, Nagham Houdaifa, Marcus Pauolseen, Ken Robin Kristiansen, Vegard Grotness Nestby og Alexander Bredesen. Foto: Arild Bjørnbakk
JOBBTRENING. Denne gjengen er alle på jobbtrening på Huset i Svingen og arbeider med mat i svingen. Fra venstre Hawa Faroh, Nagham Houdaifa, Marcus Pauolseen, Ken Robin Kristiansen, Vegard Grotness Nestby og Alexander Bredesen.

Prosjektet «Mat i svingen» har blitt en suksess

En uke etter at «Mat i svingen» kom på plass har de vist sin berettigelse og blir allerede lovprist av mange.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Målet var å åpne butikken før jul. Derfor måtte prosjektleder Mona Elisabeth Myhre Pedersen og resten av staben jobber hardt for å komme i gang.

Vellykket

«Mat i Svingen» er som nevnt navnet på den nyeste tilveksten hos Huset i Svingen. 14 butikker sa seg villig til å være med, bare fire av dem kan de bruke foreløpig.

Men selv om de ikke kan ta miot fra flere er dette allerede en suksess.

- Vi må bygge dette opp forsiktig, sånn at vi ikke mottar for mye matvarer. Da må det jo kastes. Foreløpig får vi mat fra fire butikker og det er passe i starten, sier prosjektleder Mona Elisabeth Myhre Pedersen.

Hun viser oss inn i butikken. Bakervarene som leveres fra Bodø Bakeri sin Fauske-avdeling er det ikke mye igjen. Mens det i fryseren er mat fra Rema, Coop og Spar.

Stiller opp

Matsvinnet skal ned, nærmiljøet får et nytt mat-alternativ og jobbsøkere får et tilbud, som gir både arbeidserfaring og nære kundemøter.

- Flere har fått rimelig julemat og en gjeng har fått erfaring i en ny arbeidssituasjon. Vi klarer vår viktigste oppgave å få ned matsvinn med en hel masse pluss i tillegg, sier Pedersen.

Hun er stolt over den staben som hun har med seg. Samtidig forteller hun om bare ja fra butikker.

- Nylig fikk vi telefon fra Cirkel K som sa at nå måtte vi komme å hente julegodteriet, forteller Pedersen.

Rigge til

Gjengen som står bak dette har stått på i flere uker for å gjøre alt klart til åpning. De har rigget til og bygd om deler av bruktbutikken Huset i Svingen, til en egen avdeling for den nye satsingen «Mat i Svingen».

Der kan kundene ta med seg så mye mat de klarer i én pose for hundre kroner. Et prosjekt som har støtte fra Fauske kommune, Fauna, næringslivet og initiativtakerne Galvano Tia og deres datterselskap Galvano kompetanse.

Perfekt konsept

- Dette konseptet passer perfekt for oss, men samtidig er det slik at man må ha en organisasjon som Galvano Tia bak for å få dette til. «Mat i Svingen» er perfekt for oss hvor vi kan ha fokus på miljø, og vi kan gi opplæring for våre ansatte. Vi kan gi rimelig mat til de som har behov for det.

Butikken har vært åpen noen timer hver dag siden de åpnet for ei uke siden.

Dette har blitt et prosjekt som alle stiller seg bak, og som får så mye positivitet. Ikke bare fra butikkene som vil være med, men også fra kundene som bruker butikken.

Powered by Labrador CMS