Saltenposten A/S

Saltenposten

Pendlere til Bodø må betale mer

ØKER. Bompengene i Bodø øker, hvilket betyr at pendlere fra Indre Salten må belage seg på større kostnader. El-biler må også begynne å betale halv takst. Foto: Foto: Sylvia Bredal

Pendlere som må passere bomringene i Bodø må forberede seg på større kostnader. Det gjelder også el-biler.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SALTEN: Bystyret i Bodø kom torsdag fram til en løsning for Bypakke Bodø, fase to. Det innebærer blant annet at bompengesatsen øker. Det skriver Avisa Nordland.

Personbiler må betale 20 kroner, framfor dagens 16 kroner. Kjøretøy over 3,5 tonn må betale 45 kroner. El-biler slipper ikke lenger unna bompengene og skal betale halv takst.

Innkrevingsperioden økes også med fem år, opp til 20 år.

Bypakke Bodø er omfattende bygging og omlegging av veiene i og rundt byen. Bypakken ble behandlet i Bodø bystyre og Nordland fylkeskommune i juni 2011. Stortinget vedtok prosjektet i november 2014.

- Vi har allerede fått på plass en del av prosjektene, som sykkeltrasé fra Hunstad til Stille Dal, en del nye bussholdeplasser og et nytt linjesystem. Vi har bygd om Riksvei 80 ved Hunstadsenteret, der det også er blitt undergang for myke trafikanter, står det på bypakkebodo.no.

Veiprosjektene i pakken startet i februar 2015. Riksvei 80 Hunstadmoen til Thallekrysset skal være ferdig i 2019, men Bypakke Bodø gjennomføres fram til cirka 2022.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...