Debatt:
Kommunepolitikk og valgkamp
Hvorfor vil noen så raskt ut av Robeklista når vi ikke må? Er det for å investere mere til spesielle prosjekter?
Sophia Stemland fra Fauske FrP hadde en artikkel i AN 19/4 og i Saltenposten 22/4-23. Artikkelen var delt i to : om økonomien i Fauske og om det å være fersk kommunepolitiker og stille til valg i
september. Som kommunestyre-
representant for Rødt i Fauske tolker jeg det hun skriver mest som et rop om hjelp, og jeg kan godt være enig i en del av det hun skriver.
I forhold til økonomien i Fauske er vi nok en god del uenige, i og med at Rødt hele tiden har ønsket Robek velkommen, også før kommunen kom på den lista for andre gang. Nettopp for å stoppe prosjekter som f.eks. Kulturhus i Fauske til mange millioner. Først da vi kom inn på Robeklista ble det slutt på den planen!
Hva er situasjonen for lærerne i skolene i Fauske nå ? Mange er utslitte
Å være på Robeklista over tid for å kunne gradvis rette opp økonomien behøver ikke å gå ut over tjenestene i så stor grad som det gjør når man tvinges ut raskt. Du gir kommunedirektøren ros for at hun nettopp jobber for å komme ut av Robek raskt, allerede i 2024, enda vi kan ha tid til 2030. Så der er vi nok
uenige.
og dermed trengs det ofte vikarer, noe som går ut over elevene. Hva skjer med barn som trenger logoped men som nå ikke får kvalifisert hjelp, uansett om ordføreren mener at de får det?
Men hvorfor vil noen så raskt ut av Robeklista når vi ikke må? Er det for å investere mere til spesielle prosjekter?
Hvorfor blir jeg kontaktet av mennesker som trenger psykisk helsetjenesten, men som ikke har kapa-
sitet? Gode institusjoner som paviljongene, Moveien, Sagatun er borte. Det øker antallet overliggerdøgn på sykehus, noe som er veldig dyrt for kommunen. Slik kan vi fortsette på mange områder : alt går ikke like greit som posisjonen nå vil ha det til.
Så langt om økonomidelen av innlegget ditt. Så tar du opp «klima i politikken «og det er et svært viktig tema. Politikere i alle partier er dessverre kjent for å kritisere, angripe og såre andre kollegaer og dette skjer dessverre på alle nivåer i politikken: i kommunestyrer, fylkesting og storting. Og ikke minst innenfor partiene dessverre. Dette er meget skadelig og bidrar – som du skriver – til at noen ikke takler det.
Jeg vet ikke om det var samme episode du refererte til, men i fjor trøstet jeg en ny politiker etter at det var kommet harde angrep fra andre representanter i kommunestyret. Vi skal ikke godta det! Det er meget viktig for demokratiet at man som politiker kan formidle synspunkter og meninger! Det er ofte ved utveksling av forskjellige syn at en sak blir korrekt behandlet for innbyggerne , som f.eks. å finne penger til å dekke husleia til ungdomsklubbens lokale i Sjøgata, der vi fikk hjelp fra AP.
Til slutt vil jeg si at det er krevende å være politiker og det følger et stort ansvar når man sier JA til å stå på en liste. Det gjelder for alle partiene. Jeg er nå i min andre periode i kommunestyret og har sagt JA til en periode til som representant for
Rødt. Så jeg er en av de «gamle» som du nevner. Og jeg skal behandle deg pent hvis vi begge kommer inn!
Hvordan det vil gå med Rødt og generelt med partiene i Fauske, er for en stor del avhengig av innbyggernes vurderinger om hva vi som representanter har gjort. Jeg håper at mange ser at Rødt har vært der for alle innbyggerne og at vi har sloss for mange viktige saker. Det partiene lover i en valgkamp betyr ikke alt for velgerne. Det viktige er erfaringene som man har gjort og som tas med i en ny periode og det betyr også å hjelpe nye inn i systemet. Lykke til !
Anne Godding
kommunestyrerepresentant
for Rødt i Fauske og
nr 3 på ny liste