Saltenposten A/S

Saltenposten

Nykaia på Skjerstad er snart ferdig

HEKTISK. Det er stor aktivitet på nykaia ved Nærbutikken Skjerstad-Fjeld AS. Arbeidet startet opp medio august og er forventet ferdig den 28. november i år. Alle foto: Lars Olav Handeland

Arbeidet med den nye kaia på Skjerstad er i snart ferdig.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SKJERSTAD: I lang tid har det vært arbeidet med planer for en ny kai på Skjerstad. Den gamle trekaia møter ikke lenger dagens behov for å kunne ta i mot kystbåtene, som i takt med utviklingen er blitt større.

Egen regning

Allerede i 2010 begynte kjøpmann Harald G. Solem i Nærbutikken Skjerstad-Fjeld AS, som er eier av den gamle kaien å arbeide med planene for en nybygging. Handelsbedriftens virksomhet er ganske så avhengige av en tidsmessig kai, ikke minst som lager for Felleskjøpet.

For egen regning prosjekterte Harald G. Solem en ny kai.

Stor virksomhet

Da det viste seg vanskelig å få offentlig støtte til kaibygging i privat regi, kom lokalpolitikere og kommunedelsutvalget i Skjerstad etter hvert inn i bildet. Etter godt arbeid fra politikere og kommunedelsutvalg ble nødvendige midler til arbeidet bevilget av Bodø kommune.

Nå er den nye kaia snart en realitet. Ved et besøk til Skjerstad tirsdag denne uken kunne Saltenposten ved selvsyn beskue det pågående arbeidet. Det var stor virksomhet på kaikanten. Betongbiler kom på løpende bånd med ferdigbetong fra Nordland Betong i Bodø, og betongen ble fagmessig sprøytet utover armeringsjernet i den nye kaia.

9,5 millioner

Anleggsleder Arne Wiik i Moldjord Bygg og Anlegg AS forteller at de har utført alt arbeidet helt fra første pæle ble slått ned og frem til prosjektet blir ferdigstilt. Arbeidet utføres for Bodø Havn KF, og 9,5 millioner kroner er stilt til disposisjon. En bra investering med andre ord.

For en som ikke er fagmann på kaibygging synes det som arbeidet har gått fort. Wiik forteller at arbeidet startet opp medio august og er forventet ferdig den 28. november i år.

I fjell

Kai-elementene er prefabrikkert av Moldjord Bygg og Anlegg AS på en anleggsplass på Fauske og deretter fraktet til Skjerstad.

Han sier videre at de lengste pælene går hele 13,8 meter ned før de møter fjell, og at vanndybden ved kai på lavvann vil være sju-åtte meter. Alle data og spesifikasjoner for kaien blir forskriftsmessig tatt inn i Kartverkets bindsterke Den norske los.

Spesialister

Arne Wiik sier at byggeprosessen har gått greit og at det har vært en meget positiv bruker som anleggsfirmaet har samarbeidet med underveis.

- Vi er spesialister på kaibygging, og har blant annet bygget tre kaier på Finnsnes, en på Sommarøy og snart er nykaia på Rognan også ferdig.

Første båt

Køpmann Harald G. Solem i Nærbutikken Skjerstad-Fjeld AS er spent på, og glad for den nye kaien som endelig kommer og tror dette blir veldig bra.

- Første båt kommer kanskje allerede om et par uker, forteller Harald G. Solem.

- Den nye kaia har en avgjørende betydning for handelsbedriften, og ikke minst for virksomheten som lager for Felleskjøpet. Men også for distriktet rundt er den viktig og vil sikkert føre med seg mye annen virksomhet.

Ny verden

Vi antar at det blir en helt ny verden å kunne håndtere lossing og lasting fra en slik flott kai.

Byggeprosessen er etter planen, og den 4. desember planlegges så overrekkelsen av kaia. Det blir en merkedag på Skjerstad når den nye kaia innvies.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...