Vil utvide med eget bryggeri
Om alt går etter planen utvider Han Sylte i Valnesfjord med et eget ølbryggeri.
VALNESFJORD: Håvard Winther er imidlertid litt tilbakeholden og sier at det hele fortsatt er på planleggingsstadiet.
- Men det er noe vi håper å få til. Det er likevel andre investeringer som har førsteprioritet, sier han til Saltenposten.
I egne lokaler
Han og Mathilde Winther, som har drevet Han Sylte i Valnesfjord siden 2015, har søkt kommunen om utvidet skjenkebevilling. Slik at de også får lov til å servere alkohol.
Søknaden ble enstemmig innvilget av formannskapet på tirsdag.
I søknaden skriver de at de ønsker å starte opp et lite ølbryggeri i egne lokaler, med en produksjon på rundt 1.500 liter per år. Ølet skal kun serveres i egne lokaler.
Utvider produksjonen
- Det avhenger uansett av mye. Nå når søknaden er innvilget, så har vi i alle fall muligheten åpen, sier Winther.
Det første Han Sylte planlegger er å utvide produksjonen av marmelade og pesto. I det siste har bedriften fra Valnesfjord høstet mange gode ord og fått mye oppmerksomhet i det ganske land.
- Det vil uansett brukes lokale råvarer og være en liten skala med tapping. Det blir ikke samme mengder som med marmeladen, sier Winther.
Komplett
Mathilde Winther tilføyer at dette er et steg i retning mot besøksnæringen.
- Mat og reiseliv går hånd i hånd. Jeg er kjempeglad for at kommunen sier ja, sånn at vi kan fortsette, sier hun fornøyd.
I søknaden nevner de at ølet vil serveres til lokale innbyggere og tilreisende.
- Førsteklasses øl vil gjøre Han Sylte og Valnesfjord enda mer komplett, skriver de.