NATURLIG. Ottar Skjellhaug (Ap) mener det er naturlig at utbyggere av hyttetomter i Daja bidrar til utvikling av alpinanlegget. Nå vil han undersøke om kommunen kan kreve dette. Foto: Espen Johansen
NATURLIG. Ottar Skjellhaug (Ap) mener det er naturlig at utbyggere av hyttetomter i Daja bidrar til utvikling av alpinanlegget. Nå vil han undersøke om kommunen kan kreve dette.

Vil undersøke om kommunen kan kreve penger til utvikling

Ottar Skjellhaug i Arbeiderpartiet vil undersøke mulighet for at Fauske kommune, kan sikre penger til videre utvikling av Sulitjelma Fjellandsby.

Publisert Sist oppdatert

SULTJELMA: - Jeg vil se på om vi kan bruke reguleringsbestemmelsene for å stille krav til utbygger, og eventuelt ta det opp politisk, sier Ottar Skjellhaug, som sitter i formannskapet i Fauske kommune.

Krav til utvikling

Nylig fortalte Saltenposten historien om byggingen av Sulitjelma Fjellandsby, og der kom det blant annet fram at reguleringsplanen stiller krav om at utvikling av destinasjonen skal skje i takt med utbygging av fritidsboliger.

Det er dette Skjellhaug ønsker å se nærmere på, om kommunen kan bruke til fordel for utviklingen i Daja.

- Det kan bli et spørsmål om hvem som bestemmer hva som ligger i det, sier Skjellhaug.

Har et samfunnsansvar

Uansett hva han finner ut ved å se nærmere på saken, mener han at det er naturlig at utbygger bidrar.

- Her handler det også om å vise at man tar et samfunnsansvar. Når de nå selger tomter, så burde de gi en andel til infrastruktur og andre ting i fjellandsbyen.

Det nye hyttefeltet Hyttesvingen, bygges av Saltdalshytta, mens Gunvald Johansen Bygg selger tomtene. Retten til å gjøre det, har de gjennom en utbyggeravtale med Statskog.

Hemmeligholdet

Ottar Skjellhaug syns det er overraskende at Statskog og Gunvald Johansen Bygg AS, ikke ønsker å vise utbyggeravtalen som ligger til grunn for byggingen i Daja.

- Det skaper spekulasjoner. Hadde jeg vært dem ville jeg ha lagt den fram, sier Skjellhaug.

Han mener spesielt Statskog, som forvalter statlige skog- og fjelleiendommer, ikke burde opptre på en slik måte. Som Saltenposten tidligere har skrevet, er en tilsvarende avtalen i Målselv Fjellandsby offentlig. Også der er Statskog en av avtalepartene.

- For gode?

- Men kanskje ser Statskog at betingelsene i avtalen med Gunvald Johansen er for gode, sier Skjellhaug.

Han var ikke kjent med at det var inngått en ny avtale i 2011, slik Saltenposten kunne avdekke.

- Det har nok ikke vært kjent for flere enn Statskog og Gunvald Johansen, sier Skjellhaug.

Informert

Han mener det vil være naturlig at det Fauske kommune ble holdt orientert om slike forhold, fordi kommunen er planmyndighet i byggesakene.

- Nå ser vi at det kommer endringer fra den opprinnelige reguleringsplanen, der burde kommunen ha vært informert om hva som skjer, sier Skjellhaug.

- Kan stille krav

En ny reguleringsplan skal endelig vedtas snart, etter å ha ligget ute på seks ukers høring fram til 7. desember.

- Kravene settes i reguleringsplanen. Der kan vi stille krav, og vi som politikere må være mer obs på å stille krav. Det gjelder ikke bare i fjellandsbyen, sier Ottar Skjellhaug.

Powered by Labrador CMS