STARTKLARE. Daglig leder Jøran Jensen og restaurantsjef Kristine Stemland på Lille Japan er mer enn klare for å gi fauskefolket sushi. Foto: Helge Simonsen
STARTKLARE. Daglig leder Jøran Jensen og restaurantsjef Kristine Stemland på Lille Japan er mer enn klare for å gi fauskefolket sushi.

Åpnet dørene tirsdag klokka 15:

- Vi vet at mange har ventet veldig lenge

Tirsdag kunne endelig Lille Japan Sushi på Fauske åpne dørene og ta imot sine første bestillinger.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det var tilbake i 2020 at Jøran Jensen for første gang begynte å se for seg at det kunne vært mulig å etablere en sushirestaurant på Fauske. At det skulle ta hele tre år å få drømmen til å bli en realitet, hadde han ikke trodd.

- Men nå er vi endelig her, og gleder oss veldig til å komme i gang med det som tross alt er jobben, å gi folk den maten de ønsker, sier han.

Stått på

Med seg på laget har han fått inn Kristine Stemland som restaurantsjef, og sushikokk Srijan Baniya som som styre på kjøkkenet.

- Kristine har et veldig godt øye for detaljer, og vet hva som skal til får å få alt så bra som mulig. Jeg er veldig glad for at hun har tatt på seg denne jobben, og det samme gjelder for Srijan, sier Jøran Jensen.

- Han har jeg hatt dialog med i halvannet år for å hente han hit, og nå er vi endelig klare. Han har jobbet som sushikokk i veldig mange år, og har lang erfaring i å levere kvalitet, slår han fast videre.

PÅ NETT. Kundene kan bestille sushi via hjemmesidene til Lille Japan. Foto: Lille Japan
PÅ NETT. Kundene kan bestille sushi via hjemmesidene til Lille Japan.

Enorm respons

Helt siden ryktene begynte å gå om Lille Japan, har det vist seg å være et veldig stort engasjement for sushi. Det har i hvert fall de som jobber der merket.

- Etter at det ble klart at vi nærmet oss åpning, har det vært helt ekstremt. Så godt som alle man møter i løpet av en dag har lurt på hvor lang tid det ville ta før vi var i gang. Det har haglet med meldinger og spørsmål, så vi her helt sikre på at markedet er der. Nå er det opp til oss å levere, sier Jensen.

Take away

Til å begynne med er det bare mulighet til å bestille mat for å ta med seg på restuaranten.

- Vi venter ennå på en utvidet serveringsbevilling fra kommunen, men den forventer vi skal komme snart. Inntil da er det take away som gjelder. Da kan man bestille via vår nettside, og hente her i restauranten, forteller Jensen videre.

Han håper det snart et mulig å ønske folk velkommen til å sitte der også, for det er ingen tvil om at det har blitt et flott lokale i Fauske sentrum.

- Jeg må få skryte av Tommy Pedersen som eier bygget, og som har tatt en stor investering for at vi skal få dette til. Vi synes det har blitt veldig bra, og det håper vi alle våre gjester gjør også, slår Jensen fast avslutningsvis.

KOKKEN. Srijan Baniya har mange års erfaring som sushikokk, og også ser fram til å servere på Lille Japan. Foto: Helge Simonsen
KOKKEN. Srijan Baniya har mange års erfaring som sushikokk, og også ser fram til å servere på Lille Japan.
Powered by Labrador CMS