SATSER. Christine Løksti og Henry Hansen satser for fullt på Rognan hotell.Jan Eivind Fredly
Se hva 25 millioner skal gjøre med Rognan hotell:
- Vi skal være best, det er der vi legger lista
At eierne vil pusse opp Rognan hotell 25 millioner, var med på å gjøre Henry Hansen og Christine Løksti sikre på at vil satse sammen om å drive det beste hotellet i distriktet.
- Vi må gjøre oss fortjent til at folk skal komme og derfor satser vi så hardt på mat og oppgradering. Det er mange gode konkurrenter rundt omkring, men vi skal være best - det er der vi legger lista, sier Henry Hansen.
Denne kom nyheten om at han sammen med kona Christine Løksti skal overta driften av Rognan hotell i et eget selskap.
- Det er første gang vi skal drive noe sammen. Skal man gjøre noe sånt så er det definitvt ikke en åtte til fire- jobb, det blir en livsstil og da er det for oss en forutsetning å gjøre det ilag, sier Hansen.
Annonse
Annonse
- Nå er det all in. Vi gjør dette fordi vi er blitt veldig glad i plassen og har veldig tro på at vi vil lykkes sammen med eierne.
Annonse
SATSER. Christine Løksti og Henry Hansen satser for fullt på Rognan hotell.Jan Eivind Fredly
Spennende
Det er lakseoppdretterne Roger Øksheim og Wenberg-brødrene som eier hotellet, og som nå satser omalg 25 millioner for å gjøre det til en destinasjon i Indre Salten.
Det gjør de gjennom å hyre inn Løwini i Bodø til å forvandle utseendet i alle fellesarealene; møterom, restaurant, lobby, bar, korrdidorer og toaletter skal alle oppstå i ny drakt.
Annonse
- Det er først og fremst det at solide eierne våre går inn med så mye midler for å få dette til å bli et tidsriktig produkt som gjorde at vi ble sikre på dette. Det å få lov til å være med på noe sånt er utrolig spennende og inspirerende, sier Hansen.
Gjennom selskapet CHH AS har paret tegnet en langsiktig avtale som gjør at dette blir et samarbeidsprosjekt om å løfte hotellet til nye høyder. - Vi er små i den store sammenhengen her og vil i alle fall i en oppstartsfase være avhengig av de solide eierne, sier Hansen.
Lokalt
Lokalpatriot Roger Øksheim sa tidligere i uka at han er stolt over at Hansen og Løksti kommer utenfra og ser muligheter på Rognan. Og lokal historie blir et viktig element når oppussingsarbeidet etter planen er ferdig i slutten av januar til neste år.
- Vi er veldig opptatt av å synliggjøre den stolte møbel- og båtbyggerhistorien til bygda, fargepalett er inspirert av det, sier Hansen.
– Det skal være tidløst og ekte, og alt kan forankres lokalt. Det tror jeg er viktig i et sånt hotell, sier Tone Bodøgaard i Løwini til Avisa Nordland. Hun er kreativ leder i selskapet.
Hansen håper å få kjøpt lokalproduserte møbler som kan være med å "krydre" det nye interiøret med ekte historie.
- Vi ute etter om det er noen som har gamle skap og møbler fra gammeltida som vi kan kjøpe, sier Hansen.
SATSER. Christine Løksti og Henry Hansen satser for fullt på Rognan hotell.Jan Eivind Fredly
Mer inndelt
Når hotellet er pusset opp vil det store restaurant- og lobbyrommet være delt mer inn i soner, som gjør det mulig å gjøre flere ting samtidig.
- Det vil ikke være en stor åpen sal som det er nå, men flere mindre soner i lokalet slik at det blir hyggelig selv om det bare er to.
- Utekjøkkenet og baren blir en fantastisk sone i hotellet, og vi frir igjen til lokalbefolkninga for å få dem til å bruke hotellet. Det blir tilrettelagt for både pub- og bargjester, sier Hansen.
Han frir også til små og mellomstore selskaper i regionen, som han håper vil komme for det han mener blir et unikt hotell-produkt i Salten.
Annonse
- Det er en gamechanger at vi nå vil framstå som et produkt i absolutt toppklasse i vår segment.
Matkvalitet
Siden han overtok drifta av hotellet som arbeidende styreleder har det blitt satset tungt på god mat, og å levere god lokalt mat også framover viktig for at hotellet være i den divisjonen de ønsker.
- Vi satser veldig på matkvalitet og sammen med interiøret gjør det oss til et topp-hotell. Ikke for å skryte, men ingen i Salten slår oss på mat, sier Hansen ubeskjedent.
Den gode menyen de har levert siden hotellet åpnet har ifølge hotellsjefen ført til mange fornøyd kunder. Over tid vil han at maten skal være en kjent merkevare for dem.
- Jeg tror ikke det er noen andre som lager egen konfekt og makroner. Vi har også hjemmelaget is og brød og røyker laksen vår selv. For en ukes tid siden fikk vi levert halvanenn elg som blir videreforedlet her, forteller Hansen entusiastisk.
- Her lages det mat fra bunnen av, det er ekte matkvalitet.
Vil blomstre
Hansen og Løksti tror timingen for å satse på hotellet er perfekt.
- Jeg tror en vaksine vil gjøre at vi har god kontroll på pandemien i løpet av neste år, og da tror vi det lokale reiselivet vil blomstre. Lag og bedrifter vil prioritere kortreist fordi det er mye rimeligere, når det i overskuelig framtid vil være dyrt å fly, sier Hansen om hvordan de vurderer markedet.
Han tror også det vil være enda lenge til de store konferansene kan avholdes, og at de dermed kan konkurrere om mange mindre og mellomstore arrangementer.
- Vi kan ha møter og konferanser for 50 personer med godt smittevern, og med full kapasitet kan vi ta 120 personer, sier Hansen.
MAT. God mat skal bli en merkevare for Rognan hotell, sier Henry Hansen.MAT. God mat skal bli en merkevare for Rognan hotell, sier Henry Hansen.
Gammelt ut
For å få plass til alt det nye, skal mye gammelt ut. Derfor arrangerer hotellet loppemarked førstkommende torsdag klokka 18.00.
- Det er mye fint som står på diverse lager som vi ikke skal ha med videre. Det er alt fra porselen, ølglass til pyntegjenstander, stoler, sofaer og seksjoner. Det er en god del ting som skal ut fra hotellet, alle er velkomnde, sier Hansen.
Han ser allerede resultater av nyhetene om det nye de har presentert denne uka.
- Det tar sin tid å snu et noe rufeste rykte, men vi ser allerede mye nysgjerriget og får mange forespørsler på konferanser. Vi oppfordrer folk til å fortsatt møtes, mange avlyser fordi noen bedrifter har strengere smittevernkrav enn det som anbefales, sier Hansen.
Reddet året
At mange nordmenn har tatt ferien i eget land i år, har vært med å redde dette årets drift.
- I juli tredobbel omsetning sammenlignet med den beste juli-måneden hotellet hadde hatt noen gang fram til i år. Sommeren har vært utrolig bra, sier Hansen.
Men det økonomiske rotet som Hansen har ryddet opp i siden han kom, gjør at de ikke kommer helt i mål.
- Vi håper og tror at Ola og Kari Nordmann får lyst til å dra nordover på Norgesferie til neste år også, det er lukrativt for hotellene.