ALDRI ENKELT. Sogneprest Arnt Nordkil var på plass da Trafikkofrenes dag ble markert onsdag. Som prest har han flere ganger måttet informere noen om at en av deres nærmeste er blitt revet fra dem. - Aldri enkelt, men noen må gjøre det. Da er det bedre at det er meg, enn at de får vite det for eksempel på Facebook, sier Nordkil Foto: Espen Johansen
ALDRI ENKELT. Sogneprest Arnt Nordkil var på plass da Trafikkofrenes dag ble markert onsdag. Som prest har han flere ganger måttet informere noen om at en av deres nærmeste er blitt revet fra dem. - Aldri enkelt, men noen må gjøre det. Da er det bedre at det er meg, enn at de får vite det for eksempel på Facebook, sier Nordkil

- Verden raser sammen og alt blir snudd opp ned på et sekund

Sogneprest Arnt Nordkil har flere ganger måttet overbringe budskapet om at noen har omkommet i trafikken. Han vet at han da legger en verden i grus.

Publisert Sist oppdatert

Sogneprest Arnt Nordkil var på plass da Trafikkofrenes dag ble markert på Fauske onsdag denne uka.

- Det er fint at man kan ha en sånn markering, selv om det også er veldig trist. Det har vært et spesielt år for Fauske og Salten, sier han.

- Det er fint å kunne møtes og være sammen, sier han videre.

Les Maria Skår sin appell på vegne av ungdommen her.


Legger verden i grus

Han har flere ganger opplevd å måtte gi folk budskapet om at noen av deres nærmeste har omkommet i trafikken.

- Uansett, som prest, når man står utenfor en dør og skal ringe på, så vet jeg at nå kommer jeg til å legge verden i grus. Det er forferdelig, sier han.

Han sier at det er tungt å gjøre den jobben, men at noen må.

- Da er det bedre at det er meg enn at de leser det på Facebook, fortsetter Nordkil.

Politiet gir oppdraget

- Det er som med sorgen, men selvsagt på en helt annen måte, noe man må gjennom. Det er ingen vei utenom, legger han til.

Se bilder og video fra markeringen her.

Som prest får han oppdraget om å varsle de pårørende fra politiet.

- Når avdøde er identifisert, så kommer beskjed om å varsle. Man må jo vite sikkert hvem det er. Vi har en beredskapstelefon, og da drar vi hjem til folk - uansett når på døgnet det er. Noen ganger våkner ikke folk av ringeklokka, og da må vi bare prøve igjen neste morgen, sier Nordkil.

Får han da ikke tak i noen, kan det være at han må ringe, men helst skal budskapet overleveres ansikt til ansikt.

Ulike reaksjoner

Reaksjonene på det han må fortelle dem kan variere.

- Noen sier ”det var ikke helt uventa”. Kanskje har det vært en historikk med sykdom, hjertetrøbbel eller lignende. Men for de fleste er verden snudd fullstendig opp ned og rast sammen på ett sekund, slik vi opplevde for snart et år siden og nå nylig, sier Arnt Nordkil.

Powered by Labrador CMS