Daniel Weiss er rådgiver ved folkehelseseksjonen til Nordland fylkeskommune, og ber flere om å besvare fylkeshelseundersøkelsen som ble sendt ut for to uker siden. Foto: Halvard Søvik
Daniel Weiss er rådgiver ved folkehelseseksjonen til Nordland fylkeskommune, og ber flere om å besvare fylkeshelseundersøkelsen som ble sendt ut for to uker siden.

Trenger flere svar på fylkeshelseundersøkelsen

52.000 nordlendinger har fått spørsmål om å delta på fylkeshelseundersøkelsen. – Vi trenger flere svar - særlig fra menn mellom 18 og 35 år, forklarer rådgiver i folkehelseseksjonen Daniel Weiss.

Publisert Sist oppdatert

NORDLAND: For to uker siden fikk 52 .000 innbyggere i Nordland invitasjon til å delta i fylkeshelseundersøkelsen, tilfeldig trukket fra Folkeregisteret. Til nå har 44 prosent svart.

- Nordlendingene har vært veldig flink til å svare, sier rådgiver i folkehelseseksjonen Daniel Weiss i en pressemelding.

- Det er vi veldig stolt over. Men det mangler en del svar – særlig fra menn mellom 18 og 35 år. Vi vil gjerne ha flere fra denne gruppen med for å få de representert i større grad i resultatene vi får, fortsetter Weiss.

Påminning

Mandag ble det sendt ut en lett påminning til alle de inviterte, men som ikke har svart på undersøkelsen.

- Håpet er å nå en svarprosent på over 45,5 prosent. Da vil vi oppnå høyest svarprosent i landet. For å få dette til, trenger vi kun 800 nordlendinger til å svare spørreskjemaet, sier Weiss.

Trivsel og livskvalitet

Undersøkelsen tar for seg helse, trivsel og andre faktorer som påvirker helse og hverdagen til nordlendinger. Spørreskjemaet inneholder spørsmål om hvor fornøyd du er med nærmiljøet, lokale tilbud og aktiviteter, spørsmål om din fysiske og psykiske helse, samt om levevaner, skader og ulykker.

- Dataene skal gi et kunnskapsgrunnlag for videre planlegging av Nordlandssamfunnet lokalt og regionalt, utdyper Weiss, og påpeker at informasjonen man oppgir er anonymt.

Måler hele mennesket

Spørreskjemaet har en egen del om livskvalitet. Livskvalitetsspørsmålene inngår nå i alle fylkeshelseundersøkelsene. Undersøkelsen er elektronisk. Lenke til det elektroniske spørreskjemaet sendes ut med e-post og sms til alle inviterte. Spørreskjemaet bruker sikker innlogging via ID-porten og er en trygg tjeneste levert av Universitetet i Oslo.

- Med mål om å utvikle Nordland til et attraktivt fylke å bo i for alle, trenger vi å vite i større grad hvordan man opplever hverdagen der man bor, avslutter rådgiver Daniel Weiss.

Powered by Labrador CMS