NÅR INNBYGGERNE. Enhetsleder for VVA Frank Zahl, kommunikasjonssjef Gull H. Pedersen og beredskapsleder Tom Seljeås ønsker å nå flest mulig på varsling på SMS. - Vi ser at tjenesten fungerer, og vil gjøre folk oppmerksomme på den. Begge foto: Sylvia Bredal
NÅR INNBYGGERNE. Enhetsleder for VVA Frank Zahl, kommunikasjonssjef Gull H. Pedersen og beredskapsleder Tom Seljeås ønsker å nå flest mulig på varsling på SMS. - Vi ser at tjenesten fungerer, og vil gjøre folk oppmerksomme på den. Begge foto: Sylvia BredalDEN RØDE KNAPPEN. Gull H. Pedersen viser hvor en kan trykke på hjemmesiden for å registrere telefonnummer.

Telefonstormen stilnet etter SMS-varslinger

Fauske kommune er veldig fornøyd etter at de begynte med SMS-varsling.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: For om lag et halvt år tid siden begynte Fauske kommune å ta i bruk SMS-varsling til sine innbyggere. VVA-avdelingen har sendt ut rundt 20 meldinger hittil, og er veldig fornøyd. Eksempelvis har de sendt ut SMS om spyling av rør og avstengning av vann i berørte områder.

- Tydelig så virker dette, for nå er det nærmest stille på telefonen, og det er et godt tegn for oss, smiler enhetsleder Frank Zahl.

Veldig fornøyd

- Dette er revolusjonerende for oss. Telefonstormen har stilnet, og det betyr av vår mann på vakt kan jobbe med å løse problemet og jobbe, i stedet for å svare alle de som ringte før, fortsetter Frank Zahl.

Han viser hvor enkelt dette kan gjøres. På skjermen har han tatt et kartutsnitt av Fauske sentrum. På kartet kan han merke av et område, og da kommer det automatisk opp alle beboere som skal varsles.

- Det eneste jeg må gjøre er å skrive selve meldingen.

Veiledning ligger ute

Kommunikasjonssjef Gull H. Pedersen og beredskapsleder Tom Seljeås viser fram en veiledning som de har laget på hvordan du kan sjekke at du er registrert, eller om du vil gjøre endringer.

Denne veiledningen ligger ute på hjemmesiden på kommunen. Her er det detaljert informasjon om hvordan du går fram.

Hvem varsles?

I utgangspunktet varsles alle over 16 år som er registrert med eget mobilnummer eller har fasttelefon knyttet til den adresse de har i folkeregisteret.

- Men har du hemmelig nummer, så blir du ikke varslet. Da må du alliere deg med noen som blir varslet i samme område, forteller de.

Har du fasttelefon, så blir en altså varslet med oppringning og lydmelding. Slik som i områder med dårlig dekning.

Legge inn andre adresser

- Du kan også registrere at du skal motta varslinger for andre adresser enn din egen, eller dine barn som er under 16. Kanskje har du en gammel forelder som vil ha vanskelig for å forstå meldinga, sier Pedersen.

Beredskapsleder Seljeås legger til at det kan være lurt å registrere seg som mottaker for varsler knyttet til arbeidsplass, klubbhus, idrettsanlegg eller andre bygg.

- Det er ingen begrensninger på hvor mange adresser som kan legges inn, sier han.

Akutte hendelser

Varslingssystemet kan også komme til nytte når det oppstår spesielle situasjoner som ras, flom eller andre akutte ting.

- Da er det viktig å kunne nå ut til flest mulige, sier de.

Varslede meldinger kommer nå ut på flere kanaler, avis, Facebook og samt SMS-varsling.

- Av og til sender vi også ut påminnelser i etterkant av den første SMS-en. Men det er også et økonomisk spørsmål i dette.

For øvrig har også Bodø kommune SMS-varsling, og Pedersen tror flere og flere kommuner vil komme etter.

Powered by Labrador CMS