FERDIGHETER. Mads Moan Larsen har knivferdighetene i oreden og bidrar med mye på kjøkkenet. - Jeg lager mat, vasker opp - og serverer når det trengs, sier han og trives på kjøkkenet. Foto: Espen Johansen
FERDIGHETER. Mads Moan Larsen har knivferdighetene i oreden og bidrar med mye på kjøkkenet. - Jeg lager mat, vasker opp - og serverer når det trengs, sier han og trives på kjøkkenet.

Mamma tipset om annonse om jobb - ett kvarter etter satt Mads i intervju

Det lønner seg å være ivrig. Betalingen ble sommerjobb på hotellet.

Publisert Sist oppdatert

SULITJELMA: Klokka nærmer seg 12. På kjøkkenet innenfor dørene til Sulitjelma hotell er dagens meny for restauranten underveis.

Mads Moan Larsen (16) er klar for en ny dag over grytene i sin sommerjobb for året.

Mange oppgaver

- Hva er tittelen din? Kokk, lærling? Assistent?

- Det er mer assistent. Jeg skal jobbe til uti august og startet i begynnelsen av juli. Det går bra og jeg trives godt, sier han og smiler bredt.

Han hjelper til med matlagingen, vasker opp og serverer. De er en god gjeng på kjøkkenet som sørger for at alt går rundt.

De som leser Saltenposten nøye har kanskje fått med seg at han tidligere var én av fire gutter som drev en brødbake-bedrift gjennom et opplegg ved skolen.

BAKEGLAD: Mads er ikke ukjent med mat-håndtering. I 2019 drev han elevbedriften Sulis-brød, sammen med tvillingbroren Emil, samt Jesper Odin Mathisen og Johannes Ekeberg Skaugvold. Foto: Espen Johansen
BAKEGLAD: Mads er ikke ukjent med mat-håndtering. I 2019 drev han elevbedriften Sulis-brød, sammen med tvillingbroren Emil, samt Jesper Odin Mathisen og Johannes Ekeberg Skaugvold.

Lager mat hjemme

Der bakte og solgte de brød, drev markedsføring og og regnskap og alt som hører en bedrift til.

- Lager du mat når du ikke er på jobb her?

- Ja, jeg lager litt mat hjemme til mamma, pappa, broren min og meg selv. Det er noe jeg liker å gjøre.

- Så knivferdighetene er blitt gode?

- Jeg har ennå ikke kuttet meg, smiler Mads.

Spiller fotball

Han jobber ofte full arbeidsdag på hotellet, men hvordan kom han over jobben?

- Den ble lyst ut på Facebook, og mamma ringte meg med en gang hun så den. Da var jeg og spilte fotball, men et kvarter senere var jeg her på jobbintervju, så det var rett i det, sier han videre.

Mads og tvillingbror Emil spiller for Fauske/Sprint, men der er det treningsfri noen uker, så det krasjer ikke med jobben.

- Men vi trener jo uansett, vi to. Vi bor nært banen og drar ofte og spiller, sier han om tvillingparet der en er keeper og den andre utespiller - noe som jo kan passe bra.

- Holde hodet kaldt

Han sier at på sommermenyen på hotellet er det den grillede tørr-
fisken som er mest populær og det han har lagd mest av.

- Det er utfordrende når det er mye folk her og kjøret begynner. Du må vite hva som skal først på og rekkefølgen på alt. Og det å skulle få mange ting ferdig samtidig. Timingen kan være vanskelig når noe krever liten tid, mens andre ting trenger lenger tid. Men det går jo bra, sier Mads og mener det viktigste er å holde hodet kaldt.

Han har alltid likt å lage mat og har snakket med foreldrene om den veien videre. Sånn sett får han fin erfaring på hotellkjøkkenet i som-
mer.

ET HJEM FOR MADS: Sulitjelma hotell blir litt som et hjem for Mads Moan Larsen denne sommeren. Foto: Frida Kalbakk
ET HJEM FOR MADS: Sulitjelma hotell blir litt som et hjem for Mads Moan Larsen denne sommeren.

Krevende yrke

- Det er jo veldig krevende å være kokk. Det er tidlig opp, seint i seng og knallhardt arbeid, men jeg synes det er artig. Nå begynner jeg jo å vite hvor alt er her på kjøkkenet så det går jo stadig bedre.

Til høsten skal han gå idrett på Fauske videregående, og når han før det får litt ferie så blir det nok å holde seg igang med trening foran høstsesongen med Fauske/Sprint.

Inntil da skal det sendes hundrevis av smakfulle og lekre retter ut av kjøkkenet på Sulitjelma hotell, signert helt eller delvis av Mads Moan Larsen.

Powered by Labrador CMS