MØLLNA BOLIGER. Prosjektet gir 45 boenheter av seks ulike leilighetstyper som fordeles på fem bygg nært fjorden. Tegning: Tanken Arkitektur
MØLLNA BOLIGER. Prosjektet gir 45 boenheter av seks ulike leilighetstyper som fordeles på fem bygg nært fjorden. Tegning: Tanken Arkitektur
Stor begeistring for Møllna
Et nesten enstemmig kommunestyre sa ja. Mange representanter uttrykte stor begeistring for boligprosjektet Møllna på Finneid.
FAUSKE: Med 24 mot tre stemmer vedtok Fauske kommunestyre å si ja til planene om tre større boligblokker på området ved sjøen der Coop hadde trelasthandel.
Mest begeistret er varaordfører Ronny Borge (H). Han kalte prosjektet fantastisk flott, og sa at han selv godt kunne tenkt seg å ha leilighet der.
- Selvfølgelig er det som alltid noen som blir berørt og bor bakom, men det eksisterende miljø kan ikke få begrense utviklinga. Sånn er det bestandig. Alle vil ha utvikling, men ikke akkurat der de selv bor, sa varaordføreren.
Liv i gata
Han hadde registrert at økt trafikk var en del av protestgrunnlaget. Da viste han til at næringsaktivitet i området ville gi trafikk med langt større kjøretøy.
Leif Lindstrøm (Frp) kalte Møllna et fantastisk opplegg og ei fantastisk investering. Han viste til at eierne i stedet fritt kunne etablert industrivirksomhet med store og bråkete ting.
- Ja, det gir mindre utsikt, men vi kan ikke stoppe utviklinga. Dette vil gi en forskjønning av hele området, og vi får liv Finneidgata. Jeg tror det vil bli en fantastisk oppblomstring. Ei vitamininnsprøyting for hele fauskesamfunnet, sa han.
Mange protester
Per Gunnar Skotåm (Rødt) ville først utsette saken for å se nærmere på om det går an å justere høyden. Han viste til at 24 har skrevet under mot etableringen.
- Det er ikke mange i forhold til de tusen som skrev under mot nedleggelse av skolen. Men i forhold til de som bor der er det mange, Det er nesten alle.
Området er regulert til næringsformål. Det kan omgjøres, men det kan være lurt å ha et nøringsareal nært sjøen i tilfelle framtidige etableringer, sa Per Gunnar Skotåm.
Forslaget om utsettelse fikk 10 stemmer fra Rødt, KrF, SV og Senterpartiet.
Brøt ut
Audun Jonssen sa at saken var så viktig at han valgte å bryte med partiene han samarbeider med.
- Når vi ikke en gang kan være trofast mot planbestemmelsene, kan jeg vanskelig se at vi har den kulturen som skal til for å komme oss ut av Robeklista. Ved å godta disse byggeplanene er vi i ferd med å undergrave vårt viktigste styringsdokument.
Og 24 naboer mister utsikten sin. Bare at jeg misunner dem denne utsikten er et godt argument for å si nei, sa Audun Jonassen.
Ole Orvin (SV) sa at han kunne tenkt seg en etasje lavere, men ville stemme for planene slik de foreligger. Han sa at man trenger sånne leiligheter. Han ønsket seg likevel at flere av dem kunne være tilpaset eldremennesker og de om ikke har så mye penger.
Stort og spennende
Shana Emilie Lehn (Rødt) sa at man har slått sammen skoler og vedtatt lavere lærertetthet med den begrunnelse at det ikke er befolkningsvekst.
- Hvorfor et sånt prosjekt hvis ingen skal bo der? Spurte hun.
Ordfører Marlen Rendall Berg (Sp) sa at det er vanskelig for Senterpartiet å fravike arealplanen.
- Men dette er et stort og spennende prosjekt, og vi ønsker utvikling i kommunen, sa hun. Ordføreren viste også til at området er mindre egnet til næringsareal og at det er smale gater der.