EVENTYRVANDRING. Her har 9. klasse laget et vandreskuespill om ”Den sjuende far i huset”. Skuespillet ble framført i skolens Solsti. Publikum var fra barnehagen og småtrinnet. Elevene har funnet kostymer, skrevet om og tilpasset manuset, lagd rekvisita og funnet egnete steder til framføringen. Om du ser nøye etter, finner du den djuende far i huset i et tre. Foto: Røsvik skole
EVENTYRVANDRING. Her har 9. klasse laget et vandreskuespill om ”Den sjuende far i huset”. Skuespillet ble framført i skolens Solsti. Publikum var fra barnehagen og småtrinnet. Elevene har funnet kostymer, skrevet om og tilpasset manuset, lagd rekvisita og funnet egnete steder til framføringen. Om du ser nøye etter, finner du den djuende far i huset i et tre.

Startet samarbeids-prosjekt med skole i Praha

Røsvik skole har et inspirerende samarbeid med en skole i Praha, som har ført til nye undervisnings-metoder.

Publisert Sist oppdatert

Skoleåret 2019-2020 ble Røsvik skole med i et samarbeidsprosjekt med skolen «Angel » (Zâkladnî skola) i Praha. Så langt har skolene utvekslet undervisningsmetoder med fokus på medbestemmelse og demokrati.

De to skolene har utviklet felles metoder og undervisningsopplegg.

Lærerne Hilde Kjær Karlsen og Birgitte Gleinsvåg forteller at de gjennom første prosjektår har testet ut flere av praksis-eksemplene og noen av de med så positivt resultat at skolen vil innarbeide disse i sine videre planer.

Skolene har lagt bak seg en litt annerledes vår og høst der de har gjennomført møter og samarbeidet via digitale plattformer.

Eventyret skulle fremføres på ulike steder i skogen, der publikum ble loset gjennom ulike scener som var laget klart på forhånd.

Ett av målene i norsk er et elevene skal kunne uttrykke og utfolde seg muntlig foran et publikum. I løpet av våren jobbet 8. og 9. klasse med eventyr. De valgte seg et eventyr som de gjorde om til et skuespill. De skrev replikker, utstyrsliste og de laget rekvisita som de trengte.

- Elevene forberedte, gjennomførte og evaluerte dagen sammen med lærerne. Dette ble en stor suksess, og er noe vi ønsker å implementere i våre planer videre, forteller Birgitte og Hilde.

Alt dette var arrangert og bestemt av elevene. Dette var en flott måte for åttene og nienede klasse å få fremføre arbeidet sitt foran et publikum, som i dette tilfellet var 6-årsgruppa fra Løkta barnehage og første til fjerde klasse.

Ved skoleårets slutt gjennomførte skolen et “Garden party” der elevene var med og bestemte hvilken underholdning og andre aktiviteter man skulle ha. Dette arrangementet markerte avslutningen av skoleåret.

I høst har skolen jobbet med nok en idé fra Praha. På Angel skole arbeider mellomtrinnet aktivt med dette prosjektet hvert år. Elevene får et falskt “pass”, der de fiktivt skal reise rundt i Europa og besøke ulike land.

Dette undervisningsopplegget syntes Røsvik skole virket både lærerikt, praktisk og interessant. 7. klasse fikk i oppdrag å lage en presentasjon av ulike europeiske land, for så å presentere det for de andre elevene på mellomtrinnet. Alle elevene på mellomtrinnet fikk norske falske “pass”.

I “passet” skulle de skrive litt om det landet de besøkte/hørte om, de skulle skrive om hovedstaden, beliggenhet i Europa, hvilken styreform de har og de viktigste næringene.

Lærerne forteller at tilbakemeldingene fra elevene var at dette var moro og lærerikt. De fikk gå rundt og besøke ulike land, og de fikk selv fordype seg i flere land i Europa.

Utover vinteren og neste skoleår skal skolene fortsette arbeidet. Skolen skal ha fokus på elevmedvirkning og demokrati, med mål om at elevene skal bli aktive samfunnsborgere.
Dette prosjektet var opprinnelig satt til å vare i to år, men grunnet koronapandemien er prosjektet forlenget, og fortsetter nå fram til og med skoleåret 2021-2022.

- Vi er nå straks halvveis i prosjektet, og ser stor verdi i å lære av hverandre. Prinsippene i prosjektet samsvarer bra med prinsippene i Fagfornyelsen. Dette er spennende og utviklende for oss som skole å være med på, avslutter Hilde og Birgitte.

Powered by Labrador CMS