Saltenposten A/S

Saltenposten

Kommunen har opprettet personsalsak:

Skoleleder skal ha hatt seksuell omgang med ung tilkallingsvikar

Det er opprettet personalsak på en skoleleder i Indre Salten etter at vedkommende forrige helg skal ha hatt seksuell omgang med en ung tilkallingsvikar på en privatfest.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2019 kl 22:05

– Vi kan bekrefte at det har vært en hendelse i kommunen. Det er opprettet personalsak, skriver rådmannen i en epost.

Mange vitner

Saltenposten kjenner til flere detaljer om hendelsen, men av hensyn til de berørte velger vi å ikke skrive noe om disse.

– Uten at jeg vil gå inn på den konkrete saken vil jeg som en generell kommentar si at dette er en type handling som ikke er i tråd med vår etiske standard, skriver rådmannen.

Det var flere vitner til episoden som skjedde på en fest, og både skoleleder og vikarlærer var beruset da det skjedde sent på natten.

Uten toppledelse

Nyheten om episoden har spredt seg raskt i lokalmiljøet, og allerede tidlig i uka skal de fleste av kollegaene ha vært klar over hva som har skjedd.

I slutten av uka skal rådmannen ha hatt en formell informasjonsrunde til resten av lærerstaben.

– Øvrige ansatte og tillitsvalgte på samme arbeidsplass er informert, bekrefter rådmannen.

Etter hva Saltenposten forstår har skolen vært uten den øverste ledelsen store deler av uka. Men det betyr ikke at skolen har vært uten ledelse, skriver rådmannen.

– Team-ledere har vært stedfortredende ledere.

For tidlig å svare

Saltenposten får fra kilder opplyst at skolelederen er sykemeldt, men det er uklart om det er snakk om en gradert sykemelding eller om vedkommende er helt ute av jobb.

Skolelederen har ikke vært på skolen siden mandag, men rådmannen vil ikke si noe om saken.

– Berørte ansatte blir ivaretatt og fulgt opp, men jeg kan ikke gå inn på hvem som eventuelt er sykemeldt, svarer rådmannen.

Det er foreløpig uavklart hva konsekvensene blir for skoleleder.

– Det er for tidlig å svare på, svarer rådmannen.

– Det eneste jeg kan si er at de berørte får tett oppfølging.

Saltenposten har informert både skolelederen og tilkallingsvikaren om denne artikkelen, men så langt har de ikke ønsket å kommentere saken. Utdanningsforbundet i kommunen ville heller ikke komme med en kommentar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...