KLARE SEG SELV. Room-mate, som teknologien heter, skal overvåke brukerne via 3D-teknologi, for å fange opp eventuelle fall eller situasjoner som de trenger bistand i.
KLARE SEG SELV. Room-mate, som teknologien heter, skal overvåke brukerne via 3D-teknologi, for å fange opp eventuelle fall eller situasjoner som de trenger bistand i.STOLT SJEF. - Vi er svært stolte av å ha vunnet dette anbudet sammen med vår underleverandør RoomMate», sier Geir Tore Jakobsen, CEO i Hepro.ANONYMISERT. Systemet fjerner detaljer og gjør at bildene av brukeren blir anonymisert.

Hepro vant anbud i Oslo:

Skal passe på eldre og bevegelseshemmede via 3D-bilder

Hepro på Rognan står bak en ny teknologi som skal gjøre det enklere for eldre og bevegelseshemmede å bo hjemme. Oslo skal ta i bruk systemet.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL/OSLO: Hepro AS har vunnet anbudet for visuelt digitalt tilsyn i Oslo kommune med den digitale sensorløsningen fra RoomMate AS.

- Partene har vært gjennom en omfattende test for å sjekke at kvaliteten er som forventet, og når den nå er gjennomført står Oslo foran en utrulling av digitalt tilsyn i hele kommunen, opplyser Rognan-bedriften Hepro i en pressemelding.

Hepro produserer hjelpemidler og løsninger som skal gjøre hverdagen enklere for personer med redusert bevegelighet.

Virtuelle hjemmebesøk

Løsningen fra RoomMate som Hepro leverer for digitalt tilsyn innebærer at helsepersonell kan foreta virtuelle hjemmebesøk hos innbyggere i kommunen som av en eller annen årsak har behov for tilsyn. Det kan dreie seg om risiko for fall, for nattevandring eller å oppdage dårlig søvnrytme.

RoomMate-sensoren vil automatisk varsle kommunen i kritiske situasjoner og tilbyr også visuelt anonymisert tilsyn og mulighet for toveis samtale, står det i pressemeldinga.

- Dette er et resultat av en stor jobb som Helseetaten har gjort på vegne av Oslos innbyggere, og vi er svært stolte av å ha vunnet dette anbudet sammen med vår underleverandør RoomMate, sier Geir Tore Jakobsen, CEO i Hepro.

STOLT SJEF. - Vi er svært stolte av å ha vunnet dette anbudet sammen med vår underleverandør RoomMate», sier Geir Tore Jakobsen, CEO i Hepro.
STOLT SJEF. - Vi er svært stolte av å ha vunnet dette anbudet sammen med vår underleverandør RoomMate», sier Geir Tore Jakobsen, CEO i Hepro.

Glade for samarbeid

- Vi er også glade for at når Oslo først skal rulle dette ut i stor skala, har de lagt vekt på kvalitet og leveranseevne hos leverandøren. Ikke minst har vi kunnet satse stort på å gi god og profesjonell opplæring, som vi vet er en kritisk suksessfaktor for en vellykket implementering, legger han til.

- Vi ser veldig frem til å fortsette det gode samarbeidet med Oslo kommune og legge til rette for best mulig tjenester for ansatte og innbyggere, supplerer avdelingsleder Irene Dybdahl i Hepro.

Trygt å bo hjemme

RoomMate-løsningen gjør ifølge Hepro at det er trygt å bo hjemme selv om man har et tilsynsbehov.

- Noe som er langt å foretrekke fremfor institusjonalisering for de langt fleste innbyggere. I tillegg er løsningen så lite invaderende som mulig, ved det at den ikke benytter et tradisjonelt kamera, men en 3D-sensor som gir anonymiserte bilder av situasjonen i rommet, forteller medgründer og daglig leder i RoomMate AS, René Nordstrøm Jensen.

ANONYMISERT. Systemet fjerner detaljer og gjør at bildene av brukeren blir anonymisert.
ANONYMISERT. Systemet fjerner detaljer og gjør at bildene av brukeren blir anonymisert.

Bedre oppfølging

Ifølge Oslo kommune betyr dette at kommunen kan gi enda bedre tjenester til innbyggerne, og gi ansatte et godt verktøy til å følge opp sine tjenestemottakere både nå under korona-pandemien, men også i en hverdag som nok vil se litt annerledes ut etter pandemien.

- Dette er et ledd i å gi det beste tilbud til Oslos innbyggere, slik at både de og vi kan være sikre på at innbyggernes behov for og krav på individuell oppfølging blir ivaretatt på beste måte, sier fungerende avdelingsdirektør Harald Sundt-Ohlsen i Helseetaten.

Powered by Labrador CMS