HJEMME IGJEN. Michael Sørøy ønsker at noen skal ta over Torget Bistro Foto: Helge Simonsen
HJEMME IGJEN. Michael Sørøy ønsker at noen skal ta over Torget Bistro

Sliter med å få tak i kvalifiserte ansatte:

Ser etter nye til å ta over på Torget bistro

Michael Sørøy vil gjerne at noen skal ta over Torget bistro. - Det er utfordrende å få nok folk på jobb, sier han.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: - Jeg startet dette stedet for å ha noe å jobbe med noen timer hver dag, mens ansatte skulle ta seg av matlaging og servering. Men slik det er blitt nå er det en fulltidsjobb og vel så det, og det kan jeg ikke holde på med så lenge, sier Sørøy til Saltenposten.

Han flyttet hjem til Fauske etter mange tiår i Los Angeles, og hadde en drøm om å sørge for at stedet skulle få et spisested som kunne sørge for gode lokale retter til en overkommelig pris.

Etter fullstendig renovering åpnet Torget Bistro på torget i mars tidligere.

- Mottakelsen har vært meget god, og omsetningen har svart til budsjett og forventninger til tross for begrenset markedsføring og et potensial som ikke enda er fullt utnyttet, sier Sørøy til Saltenposten.

Men han legger ikke skjul på at det er en utfordring med å få fagfolk på plass, særlig på kjøkkenet.

- Stabil arbeidskraft i bransjen har vært vanskelig å oppdrive, men det er ikke bare vi som kjenner på det. Jeg kan uansett ikke stå hele dagen på kjøkkenet selv, til det er jeg både for gammel og ikke kvalifisert som noen gourmet-kokk, sier Michael Sørøy.

Torget Bistro søker derfor nå ny eier eller driver.

- Gode kandidater vil være personer med erfaring fra både servering og kjøkken og som vil delta aktivt i driften. Torget Bistro har uteservering på torget og har alle rettigheter, sier Sørøy videre.

- Bistroen er komplett utbygd og «fresh» med nye møbler, bar- og kjøkkenutstyr. Kvalifiserte kandidater kan påregne meget gode betingelser, sier han videre.

Powered by Labrador CMS