BEDRIFTEN BLOMSTRER - Vi er utrolig stolt av den produksjonen vi har fått til i drivhuset denne sesongen. Vi håper selvsagt at flest mulig tar turen innom og kjøper seg en lokalprodusert blomst eller fem, sier (f.v.) Bernt, Silje og Stein. Foto: Erica Restoften
BEDRIFTEN BLOMSTRER - Vi er utrolig stolt av den produksjonen vi har fått til i drivhuset denne sesongen. Vi håper selvsagt at flest mulig tar turen innom og kjøper seg en lokalprodusert blomst eller fem, sier (f.v.) Bernt, Silje og Stein.

Satser tungt med egen produksjon

- Vi er veldig stolt av produksjonen vår av sommerblomster her på Tollå. Men det som er enda viktigere for oss er å produsere livskvalitet. Blomstene er et resultat av det som våre ansatte og vi klarer å skape sammen.

Publisert Sist oppdatert

(Beiarn) - Vi holder på med veldig mye forskjellig, leier ut arbeidskraft og gode hodet til det som måtte være interessant. Det som er nytt nå er at vi er i gang med salg av egenproduserte sommerblomster.

Beiarvekst er nå inne i sitt andre år med produksjon av sommerblomster. Drivhuset fikk de kjøpe av et garteri lenger opp i Tollådalen, på Bekkanes.

Det forteller Silje Vold Pedersen, som er kvalitetsleder for Beiarvekst på Tollå.

Beiarvekst har et eget drivhus, drivhuset «Gro», som bugner av fargerike sommerblomster, tilnærmet bokstavelig fra gulv til tak, og alt tenkelig av ulike typer.

Her finnes superpetunia, petunia, millionbells, dahlia, nellik, margritter, lobelia, stemor, bacopa, georginer og flere til.

- Vi er veldig stolt av produksjonen vår av sommerblomster her på Tollå. Vi gleder oss over entusiasmen og arbeidsgleden våre ansatte viser når vi jobber med blomstene, sier Pedersen.

Da Saltenposten er innom er det flere av bygdas finere fruer som er på plass, og har skaffet seg prydplanter som de fornøyd bærer med seg videre i dagens gjøremål.

Noen av dem er på vei på Bingo på helsekafeen, som er et annet av Beiarvekst sine tilbud.

- Vi er veldig stolt av våre ansatte. Alle ansatte i Beiarvekst er fast ansatt. Vi er et eget AS som er eid av kommunen. I begynnelsen da VTA-bedriften ble startet, hadde vi kun utleie av arbeidskraft. Nå har vi også egne prosjekter som vi drifter selv. Men det er arbeidsplassene som er fokuset vårt. Vi legger tilrette for gode arbeidsoppgaver som gir mestringsfølelse og en meningsfull hverdag, og vi tilpasser oppgavene etter behov, lyst og ønsker, forklarer Pedersen.

Beiarn VTA (varig tilrettelagt arbeid) ble stiftet for 20 år siden, tilbake i 2004, av Beiarn kommune og Bodø Industri AS. I 2011 skiftet de navn til Beiarvekst, og samme år flyttet de også egen produksjon inn i egne lokaler på Tollå, omtrent midt i Beiarn geografisk sett.

I 2020 fikk de et helt nytt produksjonsbygg. Beiarvekst solgte sitt eksisterende bygg til kommunen, som da bygde et helt nytt bygg i tilknytning til det eksisterende.

- Da fikk vi også Beiarlefs og Beiarmat inn i lokalene sammen med oss. Det er bra å få et større arbeidsmiljø, og vi har også fått flere muligheter til å hospitere hos de andre bedriftene, og på den måten enda mer variasjon i arbeidshverdagen.

Gjengen i Beiarn står blant annet for produksjonen av 11 - 12 av produktene til Bodø-firmaet Arctic Mustard, blant annet Mimi sennepssaus.

- Dette har vi holdt på med siden i 2014. Det er utrolig mange muligheter for de som har jobb her hos oss. Arbeidskraften deres brukes selvsagt til alle de prosjektene vi selv driver, men de ansatte kan også leies ut til andre som har bruk for arbeidskraft eller hospitering, dersom noen har lyst å prøve seg på ett eller annet fagfelt. Det er rett og slett bare mengder med muligheter, forklarer Pedersen.

Stein-Arild Engeskaug (65) er den som gir oss omvisning på Beiarvekst denne solskinnsdagen. Han er en nøkkelperson i bedriften og kan mest om det de gjør inne i produksjonslokalene.

- Stein er god på mye og ekspert på aïoli. Når Stein lager aïolien så blir den perfekt, understreker Pedersen.

- Jeg er natur-freak og fiske-gal, det er sånn jeg endte opp i Beiarn. Jeg kjøpte meg et småbruk i bygda, men på grunn av helseutfordringer så ble ikke ting helt som planlagt. Jeg er sjeleglad for at jeg nå har en plass her i gjengen i Beiarvekst, forteller Stein.

Beiarvekst er heller ikke redd for å prøve seg på nye ting. Blant annet var de en stund involvert i produksjon av kaviar fra rognkjeks, pakket krydder og laget syltetøy for Arne Brimi, og de har drevet videreforedling av grønnsaker for en grossist.

- Vi holder på med lastebilkjøring, transport for PostNord og andre som har behov for transport, små og store oppdrag både privat og ellers. Vi har også som nevnt, en helsekafe hver onsdag. En gjeng på 15-20 godt voksne folk som møter på kafé, i dag er det også Bingo og det er populært, avslutter Pedersen.

Powered by Labrador CMS