TRAVLE DAGER. Nylig reåpnet Christine Løksti og mannen Henry Hansen Rognan hotell. - Vi har hatt en fantastisk åpning med masse besøk, forteller hun. Foto: Helge Simonsen
TRAVLE DAGER. Nylig reåpnet Christine Løksti og mannen Henry Hansen Rognan hotell. - Vi har hatt en fantastisk åpning med masse besøk, forteller hun.

Portrettet:

På Rognan hotell gjør Christine alt fra budsjettarbeid til å ta oppvasken når det trengs

Som en del av vertskapet på Rognan hotell gjør Christine Løksti alt fra å servere til å jobbe med budsjettet.

Publisert Sist oppdatert

Hva er du opptatt av for tiden?

- Det er stort sett jobb det går i. Nå har vi nettopp reåpnet hotellet og er litt oppslukt i det.
Ellers handler det om å få det til å gå rundt på hjemmefronten. Vi har hatt en fantastisk åpning med masse besøk og full restaurant, og setter utrolig stor pris på at lokalbefolkninga har besøkt oss.

Hva var det som gjorde at dere ville bli vertskap på Rognan hotell?

- Litt tilfeldigheter. Geir Wenberg kontaktet Henry først og fremst for å høre om han ville hjelpe til med å få hotellet opp å gå. Henry sa ja og ble værende der. Da hadde vi allerede lekt med tanken om å starte eget selskap, og ble fort enige om at vi skulle inn og ta over drifta dersom eierne oppgraderte hotellet og tok den investeringa. Vi er veldig takknemlig for at hotellet har eiere som satser og har tro på oss.

Hva er det som gjør Rognan hotell spesielt/hvilke fordeler har hotellet?

- Det har kjempemange fordeler, spesielt nå når vi har begynt å renovere. Det er ei perle som ligger helt nede på bryggekanten. Siden det ikke er tilknyttet noen kjede, står vi helt fritt og kan bestemme hva vi vil gjøre. Det er lokaleid og familiedrevet, og det er unikt. Dessuten har vi en matkvalitet som svært få i området her kan matche, og det ønsker vi å skille oss ut på. Det går litt trått med kurs og konferanse for tiden, men det er lys i enden av tunnelen.

Hvilken rolle har du i bedriften?

- Jeg er daglig leder i driftsselskapet, og Henry og jeg er vertskap. I det daglige er vi relativt likestilt. Vi utfyller hverandre veldig fint.

Hva kan arbeidsdagen din bestå av?

- Det som er så artig er at absolutt ingen dager er like. Jeg står i oppvasken, i serveringa, i
resepsjonen, i kassa og må vaske rom når det er behov for det. Så er det alt administrativt, som budsjettarbeid, innkjøp og personalansvar. Det eneste jeg ikke gjør er å lage mat. Sånn er det å drive selv, og det er jo i vår interesse at alt skal gå knirkefritt, så da trør vi til når vi må.

Hvilke konsekvenser har korona-
pandemien hatt for din jobb?

- Som reiselivsbedrift er det kritisk. Det er ikke mer fett for oss enn andre. Vi blør vi også og de ansatte har dessverre vært permittert over en periode, men vi har nå begynt å hente de til-
bake. Man må være litt kreativ og optimist og se framover, så håper vi på en formidabel sommer slik som i fjor.

Har korona påvirket livet ditt ellers?

- Det har vært preget av at vi har permittert ansatte, at ungene har hatt tidvis hjemmeskole og at man har hatt et ikke-eksisterende sosialt liv. Som alle andre er vi litt lei og venter på at vi kan begynne å leve normalt igjen.

Hva driver du med på fritiden?

- Det har endret seg litt fra før til nå. Når jeg har fri nå vil jeg bare være i lag med ungene, slappe av og for eksempel se en film i lag med de. Ellers liker jeg å komme seg ut i marka og lade batteriene.

Hvor er ditt favorittsted i Salten?

- Jeg har mange favorittsteder og er veldig glad i hele regionen. Jeg synes vi har så mange fine plasser, og mange av dem har jeg ikke har vært på ennå. Det er fantastisk fint ute ved kysten samtidig som det er det på Jakobsbakken. Vi er omringet av fantastisk flott natur og jeg er stolt av regionen.

Hva er ditt forhold til Saltdal?

- Oldemora mi er fra Saltdal og tippoldefaren min var båtbygger. Vi var ofte og plukket tytte-
bær på Storalmenningen der oldemor var fra. Jeg vet svært lite om den familien og om jeg har noen slektninger her. Det hadde vært artig om noen tok kontakt.

Beskriv deg selv som person med tre ord!

- Realist, ærekjær og legger stoltheten min i det jeg gjør. Jeg er opptatt av å gjøre det jeg gjør bra.

Har du et godt råd til dagens unge?

- Jeg har tenåringer selv og tenker at jeg er glad jeg vokste opp på den tida jeg gjorde. Nå lever de under et mye sterkere press, og hvis det kan være et råd så vil jeg si: ikke ta alt så høytidelig og alvorlig, det er ikke krise hvis man gjør eller sier noe feil.

Hvilke tre ting tar du med til en øde øy?

- På en øde øy ville jeg først og fremst hatt med mannen min og ungene. Og hvis det er en sydhavsøy må jeg ha med solkrem.

Hva er det beste du får å spise til middag?

- Mannen min bruker av og til å lage indrefilet av rein, og det er noe av det aller beste jeg vet.

Hvilke forventninger har du til 2021?

- At vi skal se litt lysning med tanke på smittesituasjonen. At vaksineringa går sin gang og at vi kan møtes flere enn ti stykker igjen og leve noenlunde normalt.

Hva skal du gjøre i helga?

- I helga skal jeg være hjemme med ungene mine. Vi skal gjøre minst mulig og kose oss mest mulig.

Powered by Labrador CMS